19.6 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

Locurile din cimitire au devenit afacerea Muscelului, vezi ce fac cei care le-au concesionat!

Alte Știri

În urma unor investigaţii jurnalistice, relatăm mai întâi date despre cimitirul din Câmpulung, recunoscut prin prisma miresei moarte în urma unui accident de maşină ce a fost îngropată la Flămânda, iar în memoria acesteia s-a ridicat apoi, rapid o biserică care în prezent este declarată monument istoric. Denumit şi cimitirul oamenilor cu bani din oraş, deoarece costurile de înhumare şi concesionare sunt destul de piperate, de-a lungul timpului cei care au un loc concesionat aici ,,pe pile” la administratori, au ajuns să scoată bani frumoşi din reconcesionare la preţuri duble. Cel mai controversat administrator al cimitirului Flămânda este Marian Diniţoiu, în prezent preot paroh. Am încercat să aflăm ce preţuri practică concesionarii şi am sunat la numerele de telefon care sunt afişate pe tăbliţele din cimitir. Spre surprinderea noastră a fost ca la telefon să ne răspundă un concesionar care locuieşte unde agăţi harta în cui, dar în momentul în care ne-am arătat interesaţi de reconcesionarea locului lui de veci,  a găsit o soluţie să fie rapid prezent în oraş să perfectăm actele. ,,Am documente, am tot pentru locul de veci, mergem la preotul Diniţoiu şi pentru suma de 1.000 lei, vă transfer actul de concesionare pe numele dumneavoastră, acum să vedem cum cădem la înţelegere cu popa, să vă concesioneze pe 7 ani sau 25 de ani, de ce nu pe termen mult mai lung…înţelegeţi dumneavoastră. Eu nu sunt de aici, dar pot veni rapid în Câmpulung, dacă vreţi locul de veci”, ne-a declarat persoana cu care am luat legătura. 

Un alt domn din zonă ne-a cerut suma de 7.500 lei pentru 4 locuri transformate în cavouri. Domnul cu pricina ne-a precizat faptul că are legături strânse cu preotul Marian Diniţoiu şi ne ajută să intrăm pe viitor în posesia documentelor şi tot aşa trebuie să ne înţelegem asupra actelor şi termenelor. Pe fir au intrat şi anchetatorii musceleni, deoarece la Poliţia Câmpulung au fost făcute câteva plângeri de către persoane din municipiu, care au în concesiune locuri de veci la Cimitirul Flămânda din municipiu. Aceste persoane reclamă modul în care s-au făcut aceste concesiuni, adică la unii termenul le-a fost dat pentru 7 ani, la alţii pentru 25 de ani. Anchetatorii sunt în acest moment în faza de cercetare, nu există deocamdată acuzaţii privind una sau mai multe persoane care s-au ocupat de aceste concesiuni, însă conform poliţiei, la finalul anchetei se va ştii cu certitudine dacă cineva se face vinovat de concesionarea acelor locuri de veci.

Ultimele Știri

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal?

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal? Din 2018, încoace angajații...

Alte știri din aceeași categorie