4.6 C
Campulung Muscel
vineri, 1 martie, 2024

Lovitură puternică pentru mii de elevi din județul Argeș. E năucitor ce li se întâmplă!

Alte Știri

Lovitură puternică pentru mii de elevi din județul Argeș. E năucitor ce li se întâmplă! Elevii din mai multe județe, printre care și Argeșul, s-au trezit în prima zi de școală de după sărbătorile de iarnă că trebuie să își plătească drumul până la unitatea de învățământ.

Deși colegii lor din alte județe, sau din orașe, precum Piteștiul, de exemplu, au gratuitate. Ba, mai mult, operatorul de pe ruta Mioveni-Pitești le-a cerut copiilor și banii pe lunile din urmă. Iar unii dintre ei, constrânși de situație, au plătit, deși legea spune că serviciul este gratuit. Iar în județul Argeș sunt peste 6.500 de copii în această situație.

Lovitură puternică pentru mii de elevi din județul Argeș. E năucitor ce li se întâmplă!

„În județul Argeș toți transportatorii au respectat legea. Nu au cerut bani copiilor, au emis abonamente cu titlu gratuit. Au vizat tabelele întocmite de școli cu elevii care fac naveta, ne-au și emis facturile către Inspectoratul Școlar, ordonator secundar de credite. În momentul în care mi s-au emis facturile, ordonanțarea la plată fiind făcută de minister. Nu am făcut decât să trimit adresă oficială la minister prin care să solicit deschiderea de credit pentru plata valorii facturilor.

Lovitură puternică pentru mii de elevi din județul Argeș. E năucitor ce li se întâmplă!

Și le-am și pus în atașament. Surpriza mare a fost că ordonatorul principal nu ne-a deschis creditul, în sensul în care, deși avem facturi în plată, nu ne-a dat banii necesari pentru a achita facturile. Motivând că există un regulament european de transport, o adresă din partea ANRSC. Adică organismul național care reglementează domeniul transporturilor, și că ar fi putut să plătească. Dar nu există un contract încheiat între Consiliul Județean și firmele respective de transport. Sau, dacă există un contract și este expirat, nu există un act adițional care să completeze contractul inițial.

CITEȘTE ȘI. SONDAJ. Cu cine ați vota la funcția de primar al municipiului Câmpulung Muscel dacă mâine ar fi alegeri locale?

Noi am făcut foarte multe diligențe către minister în acest sens și chiar m-am întâlnit de două ori cu patronatul transportatorilor din Argeș și le-am explicat că, în Argeș, Consiliul Județean a emis o hotărâre până când se va finaliza procedura de atribuire (au fost verificate, cu această ocazie, documentele firmelor respective – care au și traseele stabilite), o hotărâre care nu este doar pentru elevi, ci pentru toate persoanele.

Dumitru Tudosoiu: “E ciudat, suntem într-un blocaj total”

Ne-am trezit după ce oamenii au prestat serviciul, au luat elevii și i-au dus la școală, acasă, iar când a fost vorba de plată, nu s-a mai putut plăti. Așa am intrat într-un scurtcircuit nedorit de nimeni, iar transportatorii nu au mai dorit să emită tichete de călătorie…
Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să ne gândim la copii în primul rând.

În Argeș, valoarea facturilor emise până acum de transportatori a depășit un milion două sute de mii de lei

Cred că numai printr-un document legislativ, printr-o nouă hotărâre care să o rectifice pe prima, sau o ordonanță, dar numai din punct de vedere legislativ, se poate rezolva această problemă. Pentru că la momentul ăsta avem toate drepturile să plătim, avem documentele să plătim, dar nu putem plăti pentru că nu ne lasă legea. E ciudat, suntem într-un blocaj total”, explică inspectorul școlar general din Argeș, Dumitru Tudosoiu, pentru Jurnal de Argeș.

CITEȘTE ȘI. Anunț important pentru taximetriștii din Câmpulung Muscel. Ce a decis primăria, de ultimă oră!

În Argeș, valoarea facturilor emise până acum de transportatori a depășit un milion două sute de mii de lei, iar două dintre firme au dat deja în judecată Inspectoratul Școlar Județean.

Ultimele Știri

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni. Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne,...

Alte știri din aceeași categorie