11.9 C
Campulung Muscel
luni, 26 februarie, 2024

Lumeee, lumeee. Când intră pensiile majorate pe card în luna ianuarie

Alte Știri

Lumeee, lumeee. Când intră pensiile majorate pe card în luna ianuarie. Primele zile ale anului 2024 vine cu o majorare de pensii de 13,8%. Cupoanele de pensii au început să fie tipărite cu noile majorări. Banii vor ajunge la pensionari în prima parte a lunii ianuarie.

Toate pensiile vor fi majorate cu 13,8%. Schimbările majore vor veni însă din luna septembrie 2024, când se face recalcularea tuturor pensiilor.

Având în vedere că la începutul lunii ianuarie vor fi două zile libere pentru bugetari, banii vor ajunge la beneficiari, prin factorii poștali, începând cu data de 3 ianuarie. Pentru cei care primesc pensia pe card, banii vor intra în conturi din 12 ianuarie.

Lumeee, lumeee. Când intră pensiile majorate pe card în luna ianuarie

„În ianuarie, pensiile vor crește, vor crește cu majorarea deja anunțată de 13,8% și sigur că românii își vor primi pensiile la timp, ca și până acum.

Din acest punct de vedere am văzut declarațiile panicarte, populiste făcute de unii sau de ceilalți și chiar îi rog să fie mai rezervați în privința aceasta, fiindcă pe de o parte creează o neliniște românilor și care nu are nicio legătură cu realitatea.

Pe de altă parte, în ceea ce privește modul în care agențiile de rating și alte instituții care sunt foarte atente la ceea ce se întâmplă în România, în mediul economic, în ceea ce privește partea de buget de stat, de politici macroeconomice, este foarte important să fim responsabili și să nu facem declarații care nu se regăsesc în realitate și care sigur produc efecte negative”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, în direct la Puterea Știrilor de la PSNews.

Potrivit acesteia, circa jumătate dintre pensionarii din țară primesc pensia în cont – pe card, iar cealaltă jumătate prin factorii poștali.

Cu cât crește valoarea punctului de pensie

„Valoarea punctului de pensie va crește de la 1.785 lei, va 2.032 lei. De această majorare vor beneficia toți pensionarii sistemului public de pensii”, a spus Daniel Baciu, preşedintele Casei de Pensii la Antena3.

Ultimele Știri

VIDEO. Primărița Elena Lasconi în lacrimi, până a rămas fără machiaj. E rău să fii femeie

VIDEO. Primărița Elena Lasconi în lacrimi, până a rămas fără machiaj. E rău să fii femeie. Imagini şi momente...

Alte știri din aceeași categorie