-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei a conferit distincții regale la Castelul Peleș

Alte Știri

Personalități din viața românească, angajați ai Casei Majestății Sale Custodele Coroanei și două instituții de învățământ centenare au primit distincții regale în ziua de joi, 31 mai 2018, în Holul de Onoare al Castelului Peleș.
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei a conferit Medalia Regală de Loialitate jurnaliștilor Elena Vijulie, Daniel Popescu și Iulian Ene, precum și lui Bogdan Arnăutu și avocatului Iulian Rusanovschi. Au fost decorați doi colaboratori ai Casei Majestății Sale, cu mai bine de zece ani de activitate: Mircea Ștefan și Valentin Brînzilă.


Au primit Crucea Casei Regale a României doctorul Răzvan Duinea, Școala Primară Gheorghe Asachi din Iași, la împlinirea a 190 de ani de la fondare, și Colegiul Pedagogic Regele Carol I din Câmpulung Muscel, la mai bine de 150 de ani de la înființare.

În final, au fost distinși  cu Ordinul Coroana României în grad de Ofițer generalul-maior (r) Gelaledin Nezir, dirijorul Tiberiu Soare și pianista Alexandra Dariescu.

Decorările regale au loc de două ori pe an, la 26 martie, ziua de naștere a Majestății Sale, și la 25 octombrie, care a fost ziua de naștere a Regelui Mihai I. În mod excepțional, în Anul Centenar al Marii Uniri și al încheierii Primului Război Mondial, Majestatea Sa a conferit distincții regale și în ziua de 31 mai.

Ultimele Știri

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari?

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari? O inițiativă legislativă spune că tichetele de transport...

Alte știri din aceeași categorie