13.5 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

Mânăstirea Negru Vodă a fost transformată într-o adevărată bijuterie de lux a Argeșului

Alte Știri

Mânăstirea Negru Vodă a fost transformată într-o adevărată bijuterie de lux a Argeșului. La începutul anului 2018, am anunțat șantierul de proporții la tot ansamblul monahal, printre cele mai mari din România.

Acum anunțăm că peste două luni va avea loc recepția lucrării iar undeva prin luna august se pregătește inaugurarea și resfințirea locașului de cult.

În cinci ani s-au efectuat lucrări de reabilitare la Biserica Bolniţei de la Mânăstire, după patru decenii de lipsă de intervenţie.
Mânăstirea „Negru Vodă” a fost edificată în secolul al XIII-lea, la începuturile oraşului-târg Câmpulung, fiind unica ctitorie de acest fel aparţinând lui Radu Negru Voievod, primul domn al Ţării Româneşti.

Ea a fost reclădită de Basarab I şi fiul acestuia, Nicolae Alexandru, acesta din urmă dormindu-şi somnul de veci chiar în biserica Mânăstirii.

În complexul monahal de la Câmpulung a funcţionat prima tiparniţă din Ţara Românească şi tot aici se află moaştele Sfântului Ioanichie cel Nou de la Muscel.

Mânăstirea Negru Vodă a fost transformată într-o adevărată bijuterie de lux a Argeșului și va atrage milioane de turiști în Câmpulung.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie