35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

Mesaj important de la CAR Învățământ Câmpulung IFN!

Alte Știri

Cu ocazia Zilei Internaționale a Instituțiilor de Credit, CAR Învățământ Câmpulung IFN urează tuturor Caselor de Ajutor Reciproc din județul Argeș și din țară, precum și membrilor acestora și potențialilor membri un sincer și călduros „La Multi Ani!‟.

Misiunea CAR Învățământ Câmpulung IFN este să reprezinte, atât din perspectiva socială, cât și din perspectiva dezvoltării, o oportunitate, respectiv o alternativă funcțională, realistă, accesibilă la nivelul publicului larg din întreaga zonă, recunoscută ca fiind cea mai facilă formă de solidaritate socială si de întrajutorare financiară .

CAR Învățământ Câmpulung IFN este o instituție financiară nebancară, fără scop patrimonial, organizată în vederea sprijinirii și întrajutorării financiare a membrilor asociați. Este o instituție cu tradiție, având în vedere că înainte de 1949 a funcționat Banca Populară Lumina a Învățătorilor Musceleni, care a fost transformată prin Decretul 358/1949 în Casa de Ajutor Reciproc Învățământ Câmpulung Muscel.

Conform definițiilor utilizate la nivel european, entitățile de tip Case de Ajutor Reciproc se încadrează în domeniul sprijinului mutual financiar, al căror rol este de a preveni excluziunea financiară. Excluziunea financiară desemnează „procesul prin care oamenii întâmpină dificultăți în accesarea și/sau utilizarea acelor servicii și produse financiare ale pieței dominante, care corespund nevoilor lor și le permit să ducă o viață socială normală în societatea din care fac parte‟ (Réseau Financement Alternatif, pag.9).

În acest scop, CAR Învățământ Câmpulung IFN are drept strategie: creșterea numărului de membri; modernizarea și informatizarea totală a activității; un nou model de guvernanță; orientarea către membri – membri sunt singurul motiv pentru care existăm, dezvoltarea CAR se bazează pe mulțumirea acestora; lucrul în echipă și cooperare – colaborarea și cooperarea contribuie la îndeplinirea obiectivelor propuse.

Traiectoria ascendentă a CAR Învățământ Câmpulung IFN se bazează pe sorgintea sa, pe colaborarea foarte bună cu toate unitățile la care sunt salariați membrii noștri, precum și pe calitatea umană, seriozitatea și corectitudinea fiecărui membru în parte, pe integritatea și profesionalismul salariaților și organelor de conducere și, nu în ultimul rând, pe siguranța conferită de afilierea la FEDCAR. Acestea sunt premisele clare ale obținerii rezultatelor scontate pe termen lung și astfel, în an centenar, aș dori ca, împreună, nici un obstacol să nu fie de netrecut.

LA MULȚI ANI!

CAR Învățământ Câmpulung IFN

Ec. Miculescu Ilioara

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie