Mihai Bordeanu – directorul General Automobile DACIA este noul președinte al ACAROM
Mihai Bordeanu – directorul General Automobile DACIA este noul președinte al ACAROM

Mihai Bordeanu – directorul General Automobile DACIA este noul președinte al ACAROM

Consiliul Director ACAROM a desemnat noul președinte al asociației în persoana lui Mihai Bordeanu – Director General DACIA.

Întrunit în ședința extraordinară în data de 4 iunie 2021, Consiliul Director ACAROM a desemnat noul președinte al asociației în persoana lui Mihai Bordeanu – Director General DACIA.

Ca urmare a ultimelor schimbări la nivelul Grupului Renault Romania, respectiv preluarea responsabilităților industriale pentru marca DACIA pe zona România, Rusia și Maroc, Christophe Dridi, președinte ACAROM, s-a retras din această poziție.
,,A fost o onoare pentru mine să conduc ACAROM în această perioadă. Prin prisma responsabilităților mele voi rămâne alături de sectorul auto din România și sunt sigur că acesta își va continua dezvoltarea durabilă”, a declarat Christophe Dridi.

Astfel, conform prevederilor statutare, reunit în ședința extraordinară, Consiliul Director ACAROM și-a desemnat prin vot secret, noul Președinte al asociației în persoana lui Mihai Bordeanu – Director General DACIA. Totodată în urma consultărilor, Josephine Payne – Director General FORD Romania și Silviu BADEA – Director General Grupul Industrial de Componente Pitești au fost desemnați Vicepreședinții ai ACAROM.

În aceeași ședință a fost validată componenta actualizată a Consiliului Director ACAROM:

 • Mihai Bordeanu – Director General DACIA – Președinte ACAROM
 • Josephine Payne – Director General FORD Romania -Vicepreședinte ACAROM
 • Silviu Badea – Director General GIC Pitești – Vicepreședinte ACAROM
 • Bogdan Cocian – Director General ELBA Timișoara
 • Sorin Poteras – Director General Schaeffler Romania
 • Dumitru Radu – Director General Ronera Rubber Pitești
 • Gabriel Sicoe – Director Afaceri Publice Renault Grup Romania
 • Nicolae Movileanu – Director General Delta Invest Mioveni
 • Radu Caraivan – Director General Componente Auto Topoloveni
 • Dumitru Chirlesan – Rector Universitatea din Pitesti
 • Adrian Sandu – Secretar General ACAROM

“Este o onoare și o responsabilitate pentru mine să fiu desemnat Președinte al ACAROM. În această perioadă de schimbări importante în sectorul auto, îmi doresc ca ACAROM, asociația reprezentativă a industriei auto din România, să fie vectorul de dezvoltare al sectorului auto național. Decarbonizarea producției de vehicule și componente auto, dezvoltarea educației duale și creșterea gradului de cooperare cu universitățile tehnice, dezvoltarea infrastructurii: rutiere, feroviare, de alimentare a vehiculelor electrificate, atragerea de noi investiții în acest sector, vor reprezenta prioritătile noastre în perioada următoare. Sunt sigur că echipa de conducere ACAROM va întreprinde toate demersurile posibile pentru atingerea acestor deziderate”, a declarat Mihai Bordeanu, noul presedinte ACAROM.

Mihai Bordeanu are o experienţă de 22 de ani în marketing, comerţ şi business în companii cu profil auto şi FMCG. În 2006 s-a alăturat echipei Toyota în România, unde a ocupat pe rând, funcţiile de director de marketing, director comercial şi director al mărcii Lexus pentru divizia Balcani. În 2010 a preluat funcţia de director de marketing în cadrul Renault Commercial Roumanie pentru mărcile Dacia şi Renault. Din 2014 a fost director de marketing al Grupului Renault pentru pieţele din Marea Britanie, Irlanda, Cipru şi Malta („North Territory”), iar din 2016, director de marketing pentru regiunea Eurasia. Din septembrie 2019 a fost numit VP Marketing Dacia. A absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi a urmat programe de management general în organizaţii de profil precum London Business School şi CEDEP (INSEAD). Incepand cu 1 ianuarie 2021, a fost numit în funcţia de Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe şi Country Head Romania, din 1 februarie.


ACAROM este asociaţia reprezentativă la nivel naţional a industriei auto din România, recunoscuta cu statut de utilitate publica prin HG 410/2020. ACAROM reuneste aproximativ 170 de companii din sectorul auto: cei doi constructori de autoturisme locali, Dacia şi Ford România, sucursalele locale ale unora dintre cele mai importante companii internaţionale care produc ansambluri sau componente auto, furnizori auto cu capital romanesc, prestatori de servicii, entităţi de cercetare-dezvoltare, universităţi tehnice. Firmele membre ale ACAROM generează o cifra de afaceri de peste 14 miliarde Euro şi oferă peste 113.000 locuri de muncă. 21% din exportul total al României este produs de companiile pe care ACAROM le reprezintă.
ACAROM este membru asociat al ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile, www.acea.auto )

About The Author

Related posts