14.6 C
Campulung Muscel
duminică, 11 iunie, 2023

Milioane de euro pentru elevii și studenții argeșeni care se înscriu la învățământul dual

Alte Știri

Milioane de euro pentru elevii și studenții argeșeni care se înscriu la învățământul dual.

Ministerul Educației a evaluat eligibilitatea proiectelor depuse în cadrul apelului PNRR/2022/C15/MEDU/I6/ Program – pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual.
Proiectul Formare performantă în Regiunea Sud-Muntenia prin dezvoltarea rutei complete de învățământ dual la UPIT – CONSID – AG propus de consorțiul al cărui lider de proiect este Universitatea din Pitești a fost declarat eligibil.
Instituția de învățământ obținând astfel 22 de milioane de euro pentru construcția campusului, dotarea cu echipamente performante și susținerea învățământului dual în rută completă.

Milioane de euro pentru elevii și studenții argeșeni care se înscriu la învățământul dual

Rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan declară că este un pas foarte important pentru învățământul dual:
“Majoritatea banilor se vor investi într-un campus care va funcționa pentru întreg consorțiu pe teritoriul orașului Mioveni.
Va folosi în special pentru pregătirea forței de muncă necesară mediului economic din Argeș, în sistemul învățământului dual. În prima fază vom vorbi de pregătirea a cel puțin 400 de elevi și studenți.” 
Campusul integrat va fi format, în principal, din clădiri cu laboratoare și ateliere pentru formarea profesională a elevilor și studenților înscriși în învățământul dual din regiunea Sud-Muntenia. Se va investi în domeniile mecanic, electric, electronică și automatizări, electromecanică.
Totodată, se urmărește construirea un service auto dotat cu echipamente tehnice de ultimă generație.
Ultimele Știri

Unde trebuie să vă adresaţi dacă nu aţi primit cardurile sau dacă nu au fost încărcate

Unde trebuie să vă adresaţi dacă nu aţi primit cardurile sau dacă nu au fost încărcate. Autorităţile vin cu răspunsuri...

Alte știri din aceeași categorie