1.3 C
Campulung Muscel
luni, 11 decembrie, 2023

Mircea Andrei: PAM ia în calcul atragerea atenției Bucureștiului, către județul Argeș!

Alte Știri

O mare problemă a județului Argeș o reprezintă lipsa finanțărilor pe Ordonanța 28, în condițiile în care, în câțiva ani de aici înainte, țara noastră va da socotelă Uniunii Europene la capitolul dezvoltare – apă și canal. Cu toate acestea, argeșenii nu pot beneficia din plin de aceste proiecte, pe de o parte ca urmare a lipsei de informare și coordonare la nivel județean, iar pe de cealaltă parte din cauza lipsei personalului specializat din primării. Este arhicunoscută practica primarilor care trebuie să facă sacrificii personale pentru comunitățile pe care le reprezintă, precum acelea de a merge la specialist, de face zeci de drumuri la instituțiile abilitate pentru lămuriri, în condițiile în care, acest suport tehnic l-ar fi putut asigura foarte simplu Consiliul Județean Argeș prin intermediul unor banale broșuri specializate. De asemenea, președintele Partidului pentru Argeș și Muscel a declarat că nu doar PAM are o problemă cu guvernele, ci și celelalte formațiuni politice, în condițiile în care, Argeșul este pur și simplu marginalizat economic la capitolul proiecte majore. Mai mult, aceștia sunt de părere că o atitudine mai fermă din partea autorităților locale și județene față de guvernanții de la București care împart banii nu ar strica, ci din contră ar putea ajuta.

”Nu am putut să compar pentru că nu am găsit pe site-ul CJ bugetele vechi, dar la nivelul anilor 2012-2013 știu cu siguranță că se înscriau pe această sursă de finanțare aproximativ 78 de comune și astăzi regăsim 31 în anexe. Întrebarea era ce s-a întâmplat cu celelalte. Au fost finalizate că regăsim doar jumătate, s-au terminat? Guvernul a mai sprijinit județul Argeș pentru această diferență de aproape cincizeci pentru că dacă Guvernul nu a sprijinit această sursă, avem o problemă majoră cu Guvernul. De asemenea aș vrea să punctez faptul că aceste investiții se deteriorează sub ochii primarilor la acest moment. Tot primarul care este lungit cu banii se uită că după ce a terminat cu chiu cu vai investiția trebuie să se apuce să o și repare eventual. Vreau să trag un semnal de alarmă vis-a -vis de atitudinea Guvernului față de județul Argeș și față de nevoile comunităților pentru că nu este normal să investim aiurea niște bani și să nu ținem cont de doleanțele primarilor care sunt reprezentanții cetățenilor. Aici, indiferent de culoarea politică se poate lua atitudine, nu mai trebuie să stăm cu mâna întinsă la București ci să le spunem răspicat nevoile noastre. Cred, sincer, că astfel de măsuri cum este Ordonanța 28, trebuie exploatate la maximum, mai ales ca Uniunea Europeană de cealaltă parte ne amenință cu infringementul dacă în doi ani de aici încolo nu am rezolvat problema cu apa și canalizarea, deci cu minimul de civilizație în țara noastră. Aș face un apel la unitate politică în ce privește nevoile administrative stringente ale județului, nu poți vorbi de o dezvoltare unitară dacă nu aplici pentru toate localitățile pe o ordonanță cum este aceasta în detrimentul altor județe cu putere politică majoră la vârful partidelor de la București. Este profund incorect și neproductiv. România nu trebuie să se dezvolte în funcție de politicieni și interesele lor ci în funcție de cetățeni și nevoile comunităților. Nu ar strica nici un memorandum depus la Guvern și la ministerele de resort pe această temă iar Partidul pentru Argeș și Muscel ia în seamă această modalitate de atragere a atenției Bucureștiului, din nou, către județul Argeș care până una alta asigură 3-4 la sută din Produsul Intern Brut al României” – a declarat Mircea Andrei, președintele Partidului pentru Argeș și Muscel în cadrul întâlnirii în care a fost dezbătut bugetul Argeșului pentru anul 2016.

Ultimele Știri

Ce le-a pregătit LIDL celor cu dare de mână. Se adresează tuturor românilor

Ce le-a pregătit LIDL celor cu dare de mână. Se adresează tuturor românilor. Lidl România continuă să sprijine persoanele...

Alte știri din aceeași categorie