25.7 C
Campulung Muscel
luni, 17 iunie, 2024

Moneda de 1 euro care te ajută să îți cumperi până și un bolid de lux

Alte Știri

Moneda de 1 euro care te ajută să îți cumperi până și un bolid de lux.

Cei care mai au astfel de bani vechi, pierduți prin sertare, îi pot scoate la licitație în mediul online. Așa a făcut și un român, care caută să vândă o monedă valoroasă de 1 euro cu aproximativ 50.000 de lei. Vezi cum arată.

Te poate îmbogăți peste noapte

În ultimii ani, românii scot la vânzare tot felul de monede sau bancnote vechi. Iar colecționarii vânează întotdeauna astfel de exemplare rare și speciale pe piață. Vânzarea de monede vechi poate deveni o afacere foarte profitabilă.

Așadar, ce ai spune dacă ai începe să cauți prin sertare să vezi dacă ai acasă așa ceva. Să verifici cât de vechi sunt și cât de rare.

Colecționarii de obiecte vechi sunt dispuși să plătească sume colosale pentru a intra în posesia lor. Pentru că monedele și bancnotele sunt unele dintre lucrurile cele mai de preț care se află în colecțiile lor.

Așadar, cei care au uitate monede vechi prin sertare pot să le scoată la vânzare. Mai ales că unele pot ajunge să coste o avere.

Așa a ajuns o monedă să se vândă astăzi cu suma de 9.000 de euro. Cu toate că nu a circulat niciodată la noi în țară, sunt șanse mari ca și românii să aibă una acasă. Asta pentru că ea provine dintr-o țară care a devenit, de ani buni, o destinație preferată a românilor.

Moneda de 1 euro care te ajută să îți cumperi până și un bolid de lux

Este vorba despre o monedă de 1 euro din Germania, care datează din anul 2002, pe care vânzătorul cere aproape 50.000 de lei. Aceasta a fost scoasă la vânzare la prețul menționat, pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de anunțuri din țară.

„Monedă 1 euro Germania pentru colecționari an 2002 .preț negociabil! 9000 € Trimit și prin curier cu plata în avans”, este anunțul vânzătorului de pe internet.

Există diverse platforme unde poți să vinzi astfel de bani vechi, iar un utilizator a oferit spre vânzare o monedă pentru 50.000 de euro. Țara de origine a acestui exemplar vânat de colecționari este Germania și are o valoare uriașă, nu doar din punct de vedere financiar, ci și istoric.

Moneda care se vinde cu până la 50.000 de euro pe internet este cea de un cent euro, realizată în anul 2002, în Germania, de arhitectul Rolf Lederbogen. Tot el a proiectat și monedele de doi și cinci cenți pentru mai multe mărci poștale din țara amintită.

Piesa de un cent euro reprezintă un simbol al dreptății și al puterii pentru poporul german. Pe verso este gravată o frunză de stejar și două ghinde. Frunza de stejar a fost realizată sub formă de amintire a motivului care împodobea cândva pfennig, o monedă divizionară a mărcii germane.

Moneda este atât de specială pentru că a fost bătută într-un oțel distinct, deci are o culoare diferită de cea a celorlalți bani. În plus, frunza de stejar este înconjurată de stelele ce fac trimitere la Uniunea Europeană. De asemenea, bijuteria de un cent euro proiectată în 2022 are pe marginea o expresie mai puțin întâlnită pe bani, anume „Laisve, Vienybe, Gerove” sau „Libertate, Unitate, Bunăstare”.

Ultimele Știri

Pământul “se topește” la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent

Pământul "se topește" la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent. Având în vedere perioada caniculară preconizată, respectiv...

Alte știri din aceeași categorie