7.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 21 februarie, 2024

Musceleanul Viorel Jinga reales rector al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București

Alte Știri

Musceleanul Viorel Jinga reales rector al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Profesorul Viorel Jinga (de fel din Poienarii de Muscel), a fost reales, marți, în această funcție, în cadrul unor alegeri în care a fost singurul candidat, potrivit rezultatelor anunțate marți seară de instituție.

El a obținut 1348 de voturi, în condițiile unei prezențe la vot de 1.369 de persoane, din totalul de 1.770 de alegători înscriși pe listele de votare ale universității. 12 voturi au fost nule, iar 9 voturi au fost albe.

Viorel Jinga obține, astfel, un al doilea mandat, după cel obținut acum patru ani. Noul mandat are, conform Legii învățământului superior, intrată în vigoare anul acesta, o durată de 5 ani.
Viorel Jinga, medic primar urolog și profesor universitar, a fost, înainte să devină rector, prorector al UMF Carol Davila, iar înainte – prodecan al Facultății de Medicină, potrivit CV-ului său.

Musceleanul Viorel Jinga reales rector al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București

Prof. dr. Viorel Jinga are 60 de ani, este medic primar urolog, doctor în științe medicale, șef al Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic „Prof. dr. Th. Burghele” și prorector al UMFCD.

Din activitatea sa științifică menționăm: coordonator în peste 20 de proiecte și granturi de cercetare naționale și internaționale;

autor a 45 de articole publicate în jurnale indexate ISI;

autor în 19 cărți/tratate/monografii;

investigator principal în peste 25 de trialuri clinice;

autor în peste 200 de lucrări prezentate la conferințe și congrese de specialitate. A primit 14 premii și distincții naționale și internaționale pentru activitatea profesională. În plus, este Consilier extern pe proiecte din programul-cadru H2020 și proiecte naționale.

Ultimele Știri

Priviți distanța! Nu se apropie de Ea, le e frică că se ia!

Priviți distanța! Nu se apropie de Ea, le e frică ca se ia! La ora 12.00 a început dezbaterea...

Alte știri din aceeași categorie