a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

15.3 C
Campulung Muscel
vineri, 24 martie, 2023

Mutare de ultimă oră, a jandarmilor argeșeni!

Alte Știri

Mutare de ultimă oră, a jandarmilor argeșeni! Începând cu data de 01 februarie 2023, Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș va funcționa temporar într-un nou sediu. Acesta va fi la adresa din strada Intrarea Teilor nr. 4, etajul 1, Pitești, în clădirea Universității din Pitești, Corp D, unde se vor desfășura activitățile specifice instituției.

Sediul din Aleea Negoiul nr. 2 al I.J.J. Argeș, va beneficia în perioada următoare de reabilitare termo-energetică în cadrul Proiectului cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional  Regional 2014-2020.

Mutare de ultimă oră, a jandarmilor argeșeni!

Prin realizarea lucrărilor de reabilitare termo-energetică se are în vedere realizarea unor economii majore prin: reducerea pierderilor de căldură, reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă; reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie, conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie.

Unitatea Militară 0681 Jandarmi Pitești a fost înființată în 1990 ca batalion de jandarmi (Batalionul 57 Jandarmi Pitești) ce avea competență pe întreg teritoriul județului Argeș.

Până în 1990 la sediul din str. Smeurei nr. 21 (clădirea a fost construită între anii 1866 – 1881 și a fost destinată unei secții de pompieri deoarece era cea mai înaltă clădire din oraș, fiind denumită și „Clădirea cu foișor de observări”) al UM 0681 a funcționat o companie de trupe de securitate care se subordona Centrului de Instrucție pentru trupe de securitate Câmpulung Muscel.

Mutare de ultimă oră, a jandarmilor argeșeni!

La înființare, Batalionul 57 Jandarmi Pitești a primit în structura sa de la Centrul de Instrucție pentru trupe de securitate Câmpulung Muscel, prin transfer, următoarele subunități: o companie de pază obiective ce asigura paza la S.C. Arpechim S.A.. O companie de pază obiective ce asigura paza la S.C.N. Colibași. O companie de ordine publică în municipiul Pitești, un pluton de pază obiective ce-și desfășura activitatea la Vidraru și 3 subunități de comandament.

Compania de jandarmi (Cp. 3 j.) care participa la măsuri de menținere a O.P. în municipiul Pitești avea în componență trei plutoane. Efectivele de jandarmi se prezentau la sediul prefecturii municipiului Pitești unde se organizau în patrule mixte de ordine și siguranță publică cu efective ale poliției municipiului Pitești.

Mutare de ultimă oră, a jandarmilor argeșeni!

Tot în cadrul acestei companii funcționa și o grupă de jandarmi compusă din militari angajați. Pe bază de contract care asigura ordinea publică în stațiile de transport feroviar din municipiul Pitești. Prin patrulare în zona acestora precum și pe trenurile de călători sau marfă.

În data de 25 octombrie 1995, în urma unui ceremonial militar desfășurat pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești, unității (reprezentate prin col. Popescu Eugen) i-a fost înmânat de către gen. Oroș Ioan „Drapelul de Luptă”, simbol ce va concentra în jurul său întreaga ființă a unității.

Ultimele Știri

Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung

Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung. Acestea ar putea fi interzise în localitățile cu...

Alte știri din aceeași categorie