10.2 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

Natura bagă pârtia de la Chilii în FALIMENT

Alte Știri

Natura bagă pârtia de la Chilii în FALIMENT. Ultima dată s-a putut schia pe la jumătatea lunii ianuarie, în urmă cu vreo 2 ani.

După ce atunci i-a fost furat ratracul cu care se nivela pârtia și alte multe părți esențiale, de atunci nu a mai nins ca pârtia să fie funcțională.

Pârtia de la Chilii este o atracție de interes pentru dezvoltarea turistică a zonei de nord a județului Argeș. În ultimii ani a fost luată cu asalt de mulți iubitori ai sporturilor de iarnă.

Reamintim faptul că pârtia este situată pe cel mai înalt deal din România, adică Mățău și încet, încet rămâne doar amintirea ei…..Este singura pârtie de schi din județul Argeș.

Această pârtie de schi a fost amenajată în perioada 2006-2007. În afacere au intrat doi oameni de afaceri musceleni, Dorin Mirea şi Gabriel Marcu. Pârtia de schi de la Măţău- Chilii are o lungime de peste 700 de metri, cu o diferenţă de nivel de 80 de metri, pornind de la o altitudine de 950 de metri.

Aceasta măsoară aproape 1 kilometru lungime şi se întinde pe circa 2 hectare, însă doar 800 de metri sunt exploataţi de către schiori. Asta pentru că instalaţia de transport pe cablu nu acoperă toată lungimea pârtiei, având doar 550 m. Unii dintre schiori folosesc de multe ori doar acest segment.

 

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie