16.3 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea în vizită la Mănăstirea Argeșului

Alte Știri

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea în vizită la Mănăstirea Argeșului. Municipiul Pitești a găzduit un eveniment editorial care a avut în centru doi români cu minți strălucite, neurochirurgul Vlad Alexandru Ciurea și neurologul savant Dumitru Constantin Dulcan.

În cadrul acestuia au fost lansate două cărți intitulate: „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor” și „Calea Vindecării. Pacea dintre inimă și minte”.
Puteți citi articolele ziaruldinmuscel.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop).
După acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul a avut bucuria să-l primească la Curtea de Argeș pe neurochirurgul academician Vlad Ciurea.

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea în vizită la Mănăstirea Argeșului

Acesta a vizitat cu această ocazie Catedrala Arhiepiscopală, ctitoria Sfântului Neagoe Vodă Basarab. În acest spațiu încărcat de istorie și spiritualitate, Chiriarhul a dorit să recompenseze bogata activitate desfășurată de distinsul oaspete în domeniul medica. IPS Calinic oferindu-i acestuia medalia creștin-ortodoxă ,,Sfântul Neagoe Vodă Basarab”.

Puteți citi articolele ziaruldinmuscel.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop).

După acest moment solemn, Ierarhul Argeșean l-a invitat pe distinsul medic să viziteze muzeul Eparhiei și Sala Manole din incinta Palatului Arhiepiscopal.
Aici au fost purtate discuții legate de noua apariție editorială ,,Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”. Cu această ocazie, academicianul Vlad Ciurea a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic mai multe cărți care cuprind diferite tratate despre sănătatea trupului și a sufletului, toate avându-l drept autor pe Chiriarhul Eparhiei.

Puteți citi articolele ziaruldinmuscel.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop).

În „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”, profesorul Vlad-Alexandru Ciurea – specialist în neurochirurgie, oferă publicului larg recomandări pentru a ne păstra mintea limpede într-o lume tot mai agitată.
Reputatul medic a înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”. A condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale.
Vlad Alexandru Ciurea a realizat peste 23.000 de mii de operații pe creier, din care jumătate la copii. A fost președintele Societății de Neurochirurgie din România timp de 8 ani (două mandate).

Puteți citi articolele ziaruldinmuscel.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop).

Din 7 ianuarie 2013 lucrează în cadrul Spitalului Sanador, unde în prezent este Șef Secție Neurochirugie și Director Științific.
Din 2 februarie 2022 este membru de onoare al Academiei Române.
Foto: Cristian Gheorghe
Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie