23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Noul model Dacia Spring a început să facă furori. Ce preț va avea mașina restilizată

Alte Știri

Noul model Dacia Spring a început să facă furori. Ce preț va avea mașina restilizată. Aceasta a fost modernizată atât în ceea ce privește aspectul, cât și interiorul, care a fost dotat cu două ecrane și un nou volan. De asemenea, este echipată cu cele mai recente sisteme de asistență la conducere impuse de regulamentul european GSR 2 și va fi disponibilă din septembrie la un prețuri începând cu 16.900 de euro (11.800 prin programul Rabla). Însă mai sunt de luat în calcul și taxele UE de 21% pentru Dacia Spring, care este făcută în China.

CITEȘTE ȘI. Ce trebuie montat OBLIGATORIU pe mașină. S-a dat LEGE

Restilizat anul acesta, modelul Spring își va continua cariera până în 2028. Toată lumea crede că viitorul Sandero electric va ucide modelul Spring. Nu și la Dacia, care a început să lucreze la un Spring II, programat pentru 2028. Prețul vizat: 15.000 de euro, potrivit largus.fr.

În 2025, Sandero va beneficia de o restilizare. Dar marele eveniment va fi sosirea, în primăvara anului 2025, a unui SUV de familie, a cărui versiune de serie va fi foarte apropiată de conceptul Bigster (R1310). Acest frate mai mare al lui Duster va fi recognoscibil prin ampatamentul și consola spate mai lungi. Sub capotă, el va utiliza motorul 1.2 (mild hybrid și GPL) și va inaugura a doua generație a sistemului hibrid, adică 1.8, care va găzdui o nou motor electric ce va furniza o putere combinată de aproximativ 170 CP.

CITEȘTE ȘI. A apărut un nou indicator rutier. Ce trebuie să facă șoferii când dau de el, în trafic

Noul model Dacia Spring a început să facă furori. Ce preț va avea mașina restilizată

Dacia are în vedere și un succesor pentru modelul Logan, aflat la a treia generație. Așteptat să fie lansat în 2026, acest program, cunoscut intern sub numele de C-Néo, include un fel de crossover break (K1320) și derivatul său hatchback cu 4 uși (B1320). Doar primul va fi vândut în Europa și, cu lungimea sa de 4,60 m, va rivaliza cu Skoda Octavia Combi.

CITEȘTE ȘI. Hei. Iată vârsta de la care copiii pot sta pe scaunul din față al mașinii

Până în 2027-2028, noul Sandero va fi pe șosele. Potrivit lui Gilles le Borgne, directorul de inginerie al grupului Renault, mașina va fi multicarburant. Cu alte cuvinte, va avea versiunea 1.2 mild hybrid și GPL, plus o versiune electrică din toamna anului 2028. Versiunea electrică va utiliza o versiune a motorului Renault 5 E-Tech, dar bateria va folosi o chimie mai puțin costisitoare, LFP (litiu-fier-fosfat).

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

În ceea ce privește succesorul lui Sandero Stepway, Dacia pregătește o surpriză majoră, denumită Stepway 2.0 . Acesta nu va mai fi un hatchback deghizat în off-roader, ci un adevărat SUV urban cu o lungime de aproximativ 4,15 metri, care va rivaliza cu Renault Captur în 2027. Lansat inițial ca model cu combustie internă și hibrid, ar putea urma o versiune electrică.

CITEȘTE ȘI. Cât de mare este noul SUV de la Dacia. Când va fi lansat și ce ascunde sub capotă? Mașina este fabricată în Argeș

CITEȘTE ȘI. WOW. Ce preț are cea mai ieftină Dacia Duster pe GPL în România?

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie