Noul prefect, Emilia Mateescu este cu origini muscelene și a terminat liceul la Câmpulung
Noul prefect, Emilia Mateescu este cu origini muscelene și a terminat liceul la Câmpulung

Noul prefect, Emilia Mateescu este cu origini muscelene și a terminat liceul la Câmpulung

Noul prefect, Emilia Mateescu este cu origini muscelene și a terminat liceul la Câmpulung. Emilia Mateescu, membru USR din 2017, are 37 de ani şi este originară din comuna Vlădeşti. A absolvit Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, iar primul ei job a fost de educatoare în localitatea Slobozia.

A urmat apoi cursurile a două facultăţi, Administraţie Publică şi Drept, iar ulterior licenţierii a îmbrăţişat profesiile liberale. Devine, pe rând, avocat, notar şi executor judecătoresc din mai 2011. În plan personal, este divorţată. A fost căsătorită cu Cătălin Cârstea, consilier juridic în cadrul Instituţiei Prefectului Argeş.

Soțul nu îi va rămâne subordonat ci va pleca la București. Miercuri dimineață, în cadrul ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu a numit mai mulți prefecți și subprefecți, printre care și prefectul Argeșului, în perosana Emiliei Mateescu, susținută de USR.

„Sunt pregătită, nu am emoţii! Am experienţă profesională. În profesiile mele de până acum, am întâmpinat tot felul de situaţii, e adevărat că nu pandemie, însă nimeni nu e pregătit pentru pandemie, dar sunt sigură că o să mă descurc. Plus că nu sunt singură în Prefectură. E un întreg aparat, colaborăm şi cu instituţiile deconcentrate, nu e ca şi când aş lua eu pe braţe pandemia şi ar trebui să mă ocup singură de ea. Este o situaţie pe care trebuie să o gestionăm în comun!

Însă, în ce priveşte instituţia în sine, eu chiar mă consider pregătită. Am şi experienţă de lucru cu autorităţile, sunt şi absolventă de Drept, de Administraţie Publică. Mi-am dorit să lucrez în administraţie publică şi tocmai de aceea am urmat cursurile acestei facultăţi, însă, după un an, mi-am dat seama că va fi destul de greu să îmi îndeplinesc dorinţa, deoarece concursurile nu păreau să fie organizate pe competenţe, aşa că m-am înscris la Drept şi am mers pe profesii liberale, unde, dacă înveţi, iei un concurs. M-a ajutat şi Dumnezeu şi mi-a dat mintea care să mă ajute la învăţat! Partea de administraţie mi-am dorit-o foarte mult, dar am mai amânat-o, din cauza expusă mai sus, şi iată că a venit vremea să îmi îndeplinesc această dorinţă. Ştiţi cum e, vine o vreme pentru toate. O să fie bine, o să vedeţi. Cine îşi vede de treaba lui şi ştie ce obiective are nu are de ce să se teamă!”, le-a declarat redactorilor de la „Ancheta” viitorul prefect Emilia Mateescu.

About The Author

Related posts