19.6 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

Numele mari ale României pomenite la parastasul de la Coteşti

Alte Știri

Minodora Ilie, preşedinta Fundaţiei Internaţionale Omenia, a invitat locuitorii satului Coteşti, comuna Godeni, la comemorarea mamei sale. Un sobor de preoţi, veniţi din mai multe oraşe ale judeţului, au oficiat slujba religioasă de pomenire a morţilor. Pomelnicul a fost unul destul de lung, însă aşa a fost de fiecare dată, pentru că preşedinta Minodora Ilie nu i-a uitat nicio clipă pe membri Omenia care au trecut la cele veşnice. aleşii bisericii ortodoxe au citit o întreagă listă cu cei care s-au ridicat la ceruri. Puiţa şi Victor Ţicu şi Puiţa prunca, Î.P.S. Teoctist, Î.P.S. Iustin Moisescu, preot Constantin Galeriu, Î.P.S. Mitropolit Antonie Plămădeală, ÎPS Bartolomeu Anania, Ion Raţiu, Corneliu Coposu, Ion şi Eugenia Diaconescu, soţii Vrăbiescu, Otto Weber, Dumitru Paraschiv, Ilie Verdeţ, Radu Vasile, Vasile Gionea, Mihail Cârţu, Elena Băsescu, mama, generalul Paraschiv, Vasile Văcaru, Ion Negrea,Victor Ţicu, Bassam Melhem, Aurelia Tartan, Florian Simion, Eugenia Diaconescu, Eugen Bertea, Popa Alina, Dobre Petre, Ioan Jinga, Ilie Fonta, Victor Surdu, Leonida Lari Iorga, Aurora Andruşcă, Ion Negrea, preoţi Gheorghe Bănăţeanu, Ion Bănăţeanu, Cornel Mihalache, Cornel Pascu, Gheorghe Paraschiv şi Filofteia şi toţi morţii din Coteşti.

La slujba de pomenire a morţilor au fost alături de preşedinta fundaţiei, şi nepoata Patriarhului Daniel, Stela Maria Ispas, alături de alesul ei, Costel şi fiica lor Anastasia Daniela. Nu au lipsit nici vicepreşedinţii din cadrul fundaţiei, oameni de seamă care au venit din toate colţurile ţării pentru a-i fi alături doamnei Omenia, aşa cum este strigată de micuţii din Coteşti.

„Eram la o masă cu Î.P.S. Teoctist şi alături de noi, domnii Ion Raţiu, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu şi mi-au spus aşa, noi suntem mai în vârstă decât dumneavoastră, dar dacă rămâi ultima o rugăm pe mama dumneavoastră să ne facă un parastas şi nouă, acolo unde te-ai născut, să ne facă mama dumneavoastră odată pe an. Plâng acum pentru cei care au trecut dincolo, la eternitate, ne privesc şi ei ştiu că în România sunt unul din cei care sunt făcută din cuvânt şi onoare. Am ţinut să aveţi lângă dumneavoastră astăzi pe aceşti oameni de seamă din ţară, pe nepoata Patriarhului Daniel, care a venit cu soţul şi cu fiica, această mică prinţesă care de fiecare dată când vorbeşte cu cineva spune că o să vină doamna OM şi să fie disciplinaţi în sat! Acest copil, a ştiut să vă aducă aici în sat ceva ce niciunul dintre noi, oamenii mari nu am putut să aducem, pe strănepoata Patriarhului Daniel.  De asemenea vă spun că avem în mijlocul nostru importanţă oameni de afaceri din ţară, avem oameni din Suceava, din Botoşani, din Iaşi, din Bucureşti, din Galaţi, şi nu numai, avem directori şi oameni de afaceri din toată ţara. Aici nu facem politică, noi aici îi avem pe toţi, însă trebuie să ştim că numai Dumnezeu ne alege conducătorul. Trebuie să vă mai spun că Papa Ioan Paul al II-lea când a ajuns aici în România, cu ajutorul major al meu, a spus că „Acesta este pământul Maicii Domnului”, a îngenuncheat şi l-a sărutat! De aceea trebuie să îl iubim!”, a precizat preşedinta Fundaţiei Internaţionale Omenia, Minodora Ilie.

De la biserica din Coteşti, toată lumea a plecat la Căminul Cultural, acolo unde au fost servite bucatele pregătite pentru toţi cei trecuţi la cele veşnice.

Ultimele Știri

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal?

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal? Din 2018, încoace angajații...

Alte știri din aceeași categorie