-3.2 C
Campulung Muscel
joi, 30 noiembrie, 2023

O musceleancă își expune colecția de goblenuri. Talent și dăruire

Alte Știri

Muzeul Municipal Câmpulung are deosebita plăcere de a vă invita să vizitați expoziția temporară ”Goblenul – artă, măiestrie și pasiune”, deschisă în perioada 08 – 31 August a.c. la Casa Memorială ”George Topîrceanu” din Nămăești.

Expoziția cuprinde o bogată și încântătoare colecție de goblenuri realizate cu mult talent de Maria Bragă, din comuna Stoenești.

Cele 37 de picturi cu acul, expuse într-un cadru ce le definește valoarea, au o tematică variată pornind de la naturi moarte, la peisaje, portrete ori teme religioase.

Vizitând expoziția aveți și posibilitatea de a afla mai multe amănunte despre tehnica goblenului.

Vă așteptăm cu mult drag!

*Putem compara arta goblenului cu pictura, dar aceasta este mult mai complică. Această artă s-a extins atât în mediul rural cât și cel urban, fiind o piatră de încercare a răbdării și a tehnicii. Acest tip de cusătură presupune multă muncă, este laborious prin definiție și mult mai greu decât orice altă cusătură, pentru că această tehnică presupune o cusătură ireproșabilă și de asemenea mai presupune o reproducere identică a desenului, o activitate laborioasă care necesită îndemânare, răbdare, uneori chiar simț artistic, iar după unii reprezintă o veritabilă terapie.

 

Ultimele Știri

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie.  Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an...

Alte știri din aceeași categorie