-7 C
Campulung Muscel
joi, 9 februarie, 2023

O parte din Dacia de la Mioveni ajunge pe mâna chinezilor

Alte Știri

Chinezii de la Geely ar putea cumpăra 40% dintre acțiunile fabricii de motoare termice și cutii de viteze. Aceștia au deja în portofoliu companiile Volvo și Lotus. Un anunț oficial cu privire la tranzacție va fi făcut la începutul lunii noiembrie.

Compania Renault a decis să separe uzina de motoare termice și cutii de viteze de la Dacia de producția de autovehicule. Decizia vine după anunțul Comisiei Europene că mașinile pe benzină și motorină vor deveni istorie din 2035, în UE. Cel mai mare grup auto privat din China ar putea cumpăra un pachet masiv de acțiuni.

Noi investitori

Compania vrea să aducă noi investitori pentru a reduce costurile și a atrage fonduri ce vor investite în tehnologie verde. Astfel, Renault a decis să vândă chinezilor de Geely, care dețin și companiile Volvo și Lotus, 40% dintre acțiunile uzinei de motoare și cutii de viteze. Va păstra însă 40% dintre acțiuni, în timp ce restul, de 20%, sunt deținure de grupul petrolier Saudi Aramco, din Arabia Saudită. Continuarea o găsiți Aici.

 

Ultimele Știri

Informația momentului. Scandal pe un transformator

Informația momentului. Scandal pe un transformator. De câteva zile, în comuna Bughea de Sus. Mai multe familii au fost...

Alte știri din aceeași categorie