26.7 C
Campulung Muscel
luni, 17 iunie, 2024

O rețea de hoți de lemne a fost destructurată în Argeș

Alte Știri

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Schitu-Goleşti, din județul Argeș au tot verificat transportul de material lemnos de pe raza comunelor arondate secţiei şi au constatat că de pe o proprietate se taie material lemnos haotic, astfel că au pornit cercetările în acest sens. În urma verificărilor au stabilit că proprietarul pădurii de unde se tăia, sau reprezentantul legal al acestuia, a dat undă verde celor care exploatau, iar aceştia nefiind ,,legaţi” cu ceva acte de teren, au tăiat şi vândut cât au putut. Aşa că poliţiştii au restrâns cercetările ajungând în cele din urmă să dea peste cei care taie şi vând fără forme legale.

Joi, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu-Goleşti, din județul Argeș şi din cadrul posturilor din localitățile Aninoasa şi Berevoeşti, au efectuat o acţiune pe linia verificării respectării legalităţii privind exploatarea, circulaţia, depozitarea şi expedierea materialului lemnos pe raza comunelor Berevoieşti şi Aninoasa. La acţiune au participat şi specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Argeş, Ocolul Silvic Aninoasa.

Pe raza comunei Berevoeşti pe drumul forestier Râuşor-Şeţu, au fost depistaţi Paraschiv Emilian de 43 de ani din Cicăneşti şi Popescu Constantin de 45 de ani din Domneşti. Paraschiv în calitate de conducător auto, transporta cu autoutilitara, pentru S.C Cris Man Exclusiv S.R.L, cantitatea de 15,75 m.c. material lemnos, esenţă fag, fără a deţine documente de provenienţă şi însoţire. Paraschiv a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat. Popescu, conducător auto, transporta cu autoutilitara, material lemnos, esenţă răşinoase, constatându-se că actul de însoţire era completat necorespunzător, nu era trecută ora, minutul generării codului off-line, iar avizul prezenta modificări, astfel s-a stabilit faptul că datele implementate în SUMAL nu corespund cu cele din aviz. Popescu a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar cantitatea de 16,014 m.c. esenţă fag a fost confiscată şi predată O.S. Aninoasa. De asemenea a fost identificat şi Marinca Gavril de 40 de ani din Pietroşani care în calitate de reprezentant al S.C Marius şi Mihai Star S.R.L, a întocmit în mod necorespunzător avizul de însoţire. Acesta a fost sancţionat cu amendă de 1.000 lei.

Tot în cadrul acestei acţiuni au mai fost identificaţi Rotăreasa Gheorghe de 47 de ani din Berevoeşti care transporta cu autoutilitara 5,5 m.c. lemn foc fac fără documente legale, Heroiu Cosmin de 33 de ani din Schitu-Goleşti care transporta 4,2 m.c. lemn foc fag fără documente, Tănase Cornel de 27 de ani din Mihăeşti care transporta 4,2 m.c. lemn foc fac fără acte şi Arsene Daniel de 43 de ani din Vlădeşti care transporta 4,2 m.c. lemn foc fără acte. Aceştia au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 2.000 lei fiecare, iar lemnul a fost confiscat şi predat O.S. Aninoasa. Poliţiştii au făcut verificări şi au stabilit că lemnul provine dintr-o tăiere fără autorizaţie de exploatare din pădurea Mariei Matei de 80 de ani din Aninoasa. Poliţiştii au demarat cercetările împreună cu specialiştii I.T.R.S.V. Prahova, urmând a se stabili prejudiciul, iar în funcţie de rezultat vor fi dispuse măsurile legale faţă de proprietarul suprafeţei de pădure, sau a reprezentantului legal care a dispus tăierea materialului lemnos fără autorizaţie.

 

Ultimele Știri

Pământul “se topește” la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent

Pământul "se topește" la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent. Având în vedere perioada caniculară preconizată, respectiv...

Alte știri din aceeași categorie