3 C
Campulung Muscel
luni, 4 martie, 2024

O tânără din Polonia a murit pe Transfăgărăşan

Alte Știri

Un grup de polonezi sosiţi în Argeş, pe Transfăgărăşan, cu siguranţă nu vor uita această vacanţă. O adolescentă de 16 ani din grupul din Polonia a murit miercuri spre joi, într-o prăpastie din Masivul Făgăraş, cadavrul fiind transportat de salvamontişti la laboratorul de medicină legală din cadrul Spitalului Municipal Curtea de Argeş. Victima, care făcea parte dintr-un grup mai mare de turişti străini, căzuse în prăpastie în cursul zilei de miercuri.
“Era cu un grup de 21 de turişti străini, pe un traseu marcat din Făgăraş. Din primele informaţii reiese că tânăra a alunecat şi a căzut într-o prăpastie de aproximativ 50 de metri, în zona Şaua Podragu”, a declarat agentul principal Mădălina Sima, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.
Tânăra era cu un grup de prieteni pe un traseu marcat şi din neatenţie a alunecat şi a căzut într-o prăpastie adâncă de 30 de metri. Prietenii ei au ajuns la ea, au încercat să o resusciteze, dar degeaba. Incidentul s-a petrecut pe un traseu montan undeva între Podul Giurgiului şi cabana Podragu, de aici fiind anunțat şi la 112. 15 salvatori, de la Salvamont şi Jandarmeria montană, au ajuns la faţa locului, au constatat că într-adevăr tânăra murise şi au solicitat medicina legală care a transportat trupul fetei de pe munte. “Salvamontiştii au ajuns cu greu la locul accidentului, din cauza terenului dificil şi a condiţiilor meteo nefavorabile. Când a fost găsită, turista era decedată”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.
Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs decesul, în paralel fiind demarate procedurile pentru repatrierea corpului tinerei din Polonia.

Ultimele Știri

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43 ani munciți, 3.100 lei

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43...

Alte știri din aceeași categorie