10.2 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

O veste așteptată cu interes de milioane de români. Vor primi un sprijin financiar substanțial în valoare de 1.400 de lei

Alte Știri

O veste așteptată cu interes de milioane de români. Vor primi un sprijin financiar substanțial în valoare de 1.400 de lei, acordat în două tranșe pentru a ajuta la achitarea facturilor la energie.

Ajutorul de 1.400 de lei se va acorda pentru plata facturilor la energie și va fi distribuit în două tranșe de câte 700 de lei fiecare. Prima tranșă va fi acordată în luna februarie 2024. Acoperind perioada ianuarie-iunie 2024, iar cea de-a doua tranșă va fi distribuită în luna septembrie 2024, pentru perioada iulie-decembrie 2024.

Cu cine ați vota la funcția de primar al municipiului Câmpulung Muscel dacă mâine ar fi alegeri locale?

  • Elena Lasconi - USR (47%, 4.173 Votes)
  • Georgică Mădulărea - PSD (34%, 3.001 Votes)
  • Andrei Dobrescu - AUR (10%, 860 Votes)
  • Norris Măgeanu - PNL (6%, 494 Votes)
  • Gabriel Marcu - Forța Dreptei (4%, 312 Votes)

Total Voters: 8.840

Loading ... Loading ...

O veste așteptată cu interes de milioane de români. Vor primi un sprijin financiar substanțial în valoare de 1.400 de lei

Această inițiativă vine ca răspuns la creșterea semnificativă a prețurilor la energie, unde consumatorii casnici au fost afectați de majorări de peste 600% la energia electrică și de peste 535% la gazele naturale. În aceste condiții, peste 30% din bugetul unei gospodării cu venit mediu de 2.000 lei/membru/lună este alocat achitării facturilor la energie.

Cine sunt beneficiarii eligibili

Potrivit propunerii de ordonanță, vor beneficia de acest ajutor:

– Pensionarii sistemului public de pensii și beneficiarii de drepturi speciale cu vârsta de 60 de ani sau mai mult și venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– Familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei conform Legii nr. 277/2010;

– Familiile și persoanele singure care au dreptul la ajutor social conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Ziarul din Muscel a lansat canalul de WhatsApp. Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai importante știri ale zilei

Pentru a accesa canalul , ai link-ul AICI. Așa că lectură plăcută și promitem să te ținem la curent cu pulsul lumii în care trăim.

Cum vor fi distribuite voucherele

Listele cu persoanele eligibile vor fi întocmite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, iar sprijinul va fi acordat sub forma unui voucher tipărit și distribuit de către Compania Națională „Poșta Română” S.A.

Beneficiarii vor putea utiliza aceste vouchere pentru a plăti cheltuielile cu energia, indiferent de natura acesteia: energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va asigura fondurile necesare prin virarea acestora în contul bancar al CN Poșta Română SA. În final, această măsură vine în sprijinul gospodăriilor vulnerabile. Oferindu-le acestora resursele necesare pentru a face față provocărilor generate de creșterea semnificativă a costurilor la energie.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie