1.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Ocolul Silvic ,,Codrii Verzi” caută voluntari! Cea mai mare acţiune din Argeş…

Alte Știri

Ocolul Silvic ,,Codrii Verzi” este singurul din Argeș care se alătură an de an, unei acţiuni la nivelul ţării. Pentru asta are nevoie de voluntari, chiar şi elevi pentru că se doreşte un record la plantat puieți doar într-o singură zi!

În perioada 1 martie – 1 mai, în toată țara au avut loc sesiuni de împădurire. La acest capitol putem spune că Ocolul Silvic ,,Codrii Verzi” se situează pe primele locuri din țară la numărul de puieți pe care i-a plantat iar pe primul loc în rândul zonelor din sudul României.

Ocolul Silvic “Codrii Verzi” administrează optim resursa forestieră conform principiului continuităţii şi sustenabilităţii şi se utilizează la maxim experienţa şi cunoştiinţele forestiere cât şi resursele umane în administrarea pădurilor.

Acesta ar fi şi motivul pentru care Ocolul Silvic “Codrii Verzi”, a primit certificare forestieră fiindu-i atribuit Certificat F.S.C.,(Forest Stewardship Council). Ca urmare a activităţii salariaţilor ocolului, a fost făcută această certificare de către organismul internaţional, activitatea fiind oglindită în buna gestionare a pădurilor aflate în administrare. În judeţul Argeş, O.S. “Codrii Verzi” este singurul ocol privat care a fost certificat, acest document fiind atribuit pentru o suprafaţă de 3.000 de hectare de pădure.

Marea acţiune are loc în ziua de 17 martie!

Dacă vremea va fi bună şi se va menţine pentru sădirea arborilor, acţiunea organizată de Ocolul Silvic ,,Codrii Verzi” va avea loc în ziua de 17 martie. A fost ales un teren degradat, în zona Zăvoi a  comunei Răteşti, condusă de edilul Cornel Petrică. Primăria pune la dispoziţie terenul iar ocolul se ocupă de toată acţiunea. Este al cincelea an când are loc acţiunea de plantare a mii de puieţi, specie salcâm, devenind tradiţie în Argeş.

Numai la Mioveni au fost plantaţi puieţi de salcâm pe o suprafaţă de un hectar şi jumătate de teren degradat, iar în proporţie de 98% arborii s-au prins şi au crescut frumos.

 

 

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie