7.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ocolul Silvic “Codrii Verzi” este singurul certificat F.S.C. din judeţul Argeş!

Alte Știri

Ocolul Silvic “Codrii Verzi” administrează şi prestează servicii silvice în judeţele Argeş şi Dâmboviţa cu posibilităţi de extindere a serviciilor silvice conform prevederilor legale pentru judeţele Vâlcea, Olt, Teleorman, Sibiu şi Braşov. Este un ocol privat înfiinţat în anul 2011 la iniţiativa KMS Baltics şi a patru proprietari mari de pădure autohtoni din judeţele Argeş şi Dâmboviţa.Ocolul are în administrare sau prestează servicii silvice pe o suprafaţă de 11.759,3 hectare fond forestier din care 614 hectare păşuni împădurite, şi este în plin proces de preluare în administrare sau pază de noi proprietăţi forestiere.

Ocolul Silvic “Codrii Verzi” administrează optim resursa forestieră conform principiului continuităţii şi sustenabilităţii şi se utilizează la maxim experienţa şi cunoştiinţele forestiere cât şi resursele umane în administrarea pădurilor.

Acesta ar fi şi motivul pentru care Ocolul Silvic “Codrii Verzi”, a primit certificare forestieră fiindu-i atribuit Certificat F.S.C.,(Forest Stewardship Council). Ca urmare a activităţii salariaţilor ocolului, a fost făcută această certificare de către organismul internaţional, activitatea fiind oglindită în buna gestionare a pădurilor aflate în administrare. În judeţul Argeş, O.S. “Codrii Verzi” este singurul ocol privat care a fost certificat, acest document fiind atribuit pentru o suprafaţă de 3.000 de hectare de pădure.

Certificarea FSC este o garanţie pentru proprietarii de pădure că aceasta este gospodărită după cele mai înalte standarde. Certificarea managementului forestier este un proces prin care, în urma unui audit, o organizaţie independentă confirmă faptul că o anumită suprafaţă forestieră este gospodărită în conformitate cu un standard agreat. În accepţiunea generală termenul cel mai uzitat în definirea certificării managementului forestier este cel de „certificarea pădurilor”.

Această certificare oferă proprietarului de pădure anumite facilităţi, astfel preţul lemnului este mai ridicat, iar cumpărătorul are certitudinea că materialul lemnos nu provine din tăieri ilegale. Spre exemplu, IKEA este unul dintre cei care folosesc pentru mobilă lemn certificat FSC.

O.S.P. “Codrii Verzi” oferă servicii de înaltă calitate de gestionare a pădurilor către proprietarii de păduri care doresc să obţină randamente ridicate din pădurile lor.

Productivitatea pădurii este cel mai bine utilizată prin aplicarea lucrărilor silviculturale şi tratamentelor potrivite. În cazul în care proprietarul pădurii doreşte acest lucru, se pot planifica lucrările silviculturale şi de exploatare forestieră, şi se poate estima evoluţia costurilor şi veniturilor pentru următorii ani.
Ocolul gestionează pădurile conform principiului continuităţii şi durabilităţii prevăzute de standardele F.S.C. de Certificare a pădurilor.

Certificarea pădurilor este un mecanism de piaţă, deci există cerere şi ofertă pentru lemnul certificat FSC® şi implicit un interes crescut în producerea şi comercializarea produselor certificate. Certificarea poate aduce beneficii atât deţinătorilor de certificat F.S.C. cât şi consumatorilor, comunităţilor locale, muncitorilor şi organizaţiilor neguvernamentale.

Decizia de a demara procedurile de certificare a managementului forestier ţine exclusiv de proprietar/administrator.
Fiind un instrument de piaţă, proprietarul ia în considerare avantajele pe care le poate oferi certificarea şi efortul care trebuie făcut pentru îndeplinirea cerinţelor standardelor de certificare.

Ultimele Știri

Codul Rutier. Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?

Codul Rutier. Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani? Codul Rutier...

Alte știri din aceeași categorie