10.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Olipia Doru, o femeie de succes într-o lume a bărbaţilor!

Alte Știri

Pentru cei care nu vă cunosc cine este Olimpia Doru?

– Sunt o persoană obişnuită, asemenea multor femei din Argeş, cu o personalitate puternică este adevărat, foarte perseverentă, care nu a renunţat la visele ei. Provin dintr-o familie modestă, cu trei copii, iar mama mea mi-a dat viaţă într-o zi cu totul specială, ziua Sfântului Ierarh Nicolae, în satul Mozăcenii-Vale din comuna Bârla. Ştiu că sunt un Săgetător cu bune şi rele, iar toată viaţa mea am fost în postura unui acrobat care evoluează pe sârmă. Îmi doresc, ca indiferent cum voi evolua ca şi om şi ce voi ajunge în viaţă, să nu uit niciodată de unde am plecat, să nu uit niciodată pe cei care m-au ajutat să ajung acolo, prieteni şi duşmani deopotrivă. Întotdeauna am mulţumit celor care nu s-au purtat tocmai corect cu mine, pentru că şi datorită lor, am ajuns să mă evaluez şi să mă cunosc destul de bine.

Tatăl meu, îmi spunea “dacă cineva îţi dă o palmă să întorci şi celălalt obraz”.

Anul acesta am împlinit 27 de căsătorie, am doi copii minunaţi, Ana Maria în vârstă de 26 ani şi Cristian Alexandru care are 15 ani. În luna iunie, fata mea m-a ajutat să mai urc o treaptă în evoluţia mea ca om, acum am titulatura de “mamă soacră”.  

Activez în mediul privat, împreună cu soţul meu administrăm o societate, creată de “sub zero” cum spunem, noi şi anume S.C New Design Composite S.R.L.

Activitatea principală a firmei este de producţie rezervoare şi alte produse din fibră de sticlă şi în prezent, am evoluat ajungând la 45 de angajaţi. 

În primul rând v-aş ruga să ne spuneţi cum este să fi o femeie de success, într-o lume a bărbaţilor?

– Personal, cred că evoluţia şi schimbările de mentalitate din ultimii ani, a permis mai multor femei să se dezvolte. Este adevărat, chiar şi în aceste condiţii, acum în 2014, nu este nici uşor şi nici simplu ca un bărbat să “bată palma” cu tine. Tatăl meu îmi spunea întotdeauna, că dacă îmi doresc acest lucru, trebuie să devin “un om de cuvânt”. Am înţeles, peste ani ce înseamnă asta: înseamnă să munceşti de câteva ori mai mult ca un bărbat, să sacrifici mult mai multe decât un bărbat, să nu te abaţi de la calea ta indiferent ce obstacole întâmpini pe traseu. Mult efort din toate punctele de vedere, spun eu acum….Fac parte din organizaţii de afaceri recunoscute atât pe plan local cât şi naţional – A.O.A- Argeş, CNIPMM din România, Camera de Comerţ şi Industrie Argeş.

În această vară meritele v-au fost recunoscute şi la nivelul judeţului Argeş, ce reprezintă titlul de Fiică a Argeşului pentru dumneavoastră?

– Acest titlu este o onoare la care nu am visat niciodată şi în acelaşi timp o responsabilitate pe termen lung. Atunci când l-am primit în cadru oficial, l-am dedicat tuturor femeilor din Argeş.  Ulterior l-am dedicat mamei mele, şi apoi pe rând, tuturor organizaţiilor – Rotary Club Piteşti, Interact Club Piteşti, John Maxwell TEAM România, colegelor mele din OF a PDL Argeş, şi multor altor persoane, celor care m-au nominalizat, care m-au votat…  

De-a lungul timpului v-aţi implicat într-o serie de acţiuni caritabile. Ce simţiţi atunci când bucuraţi sufletele oamenilor, poate de multe ori cu gesturi mici dar de la Dumnezeu mult, mai mult?

– Este foarte greu de explicat, ceea ce simt şi trăiesc atunci. Este o trăire caldă, percep o adiere blândă în sufletul meu, există atâta lumină şi bucurie în inima mea….În acele momente simţi că pluteşti şi că toata iubirea din lume există doar la mine….

Pe plan politic deţineţi o funcţie de conducere recunoscută şi la nivel naţional. Peste 10 ani unde vă vedeţi poziţia în politică?

– În prezent, până la definitivarea fuziunii cu PNL, fac parte din ACL Argeş. Deţin funcţia de Preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PDL Argeş, Vicepreşedinte în BPJ PDL Argeş, iar la nivel naţional funcţia de Secretar Executiv Interimar. Fac parte din categoria “noilor sosiţi în politică”, dar sunt o persoană căreia îi plac provocările şi schimbările.

Sunt o fire exigentă şi pragmatică, sunt la început de drum, am trecut printr-o campanie pentru alegerile parlamentare, o campanie pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean, unde l-am susţinut pe candidatul nostru domnul deputat şi preşedinte al PDL Argeş Cătălin Teodorescu, particip pentru prima dată la o campanie pentru alegeri prezidenţiale.

Am avut şansa să fac parte din echipa de campanie din luna mai, acum fac parte din echipa de campanie a candidatului ACL- Klaus Iohannis, deci învăţ în ritm alert… Ceea ce ştiu cu siguranţă, acum, este că îmi doresc să devin un lider în viaţa politică. Peste 10 ani ???

Cred că, dacă am sănătate, dacă reuşesc să câştig încrederea electoratului, iar echipa din jurul meu va considera că este momentul potrivit, atunci, cu siguranţă, voi intra într-o competiţie pentru o poziţie politică importantă.

Până atunci „ vom trăi şi vom vedea”, cu paşi mărunţi, etapă cu etapă, unde mă va conduce destinul meu!

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie