11.9 C
Campulung Muscel
luni, 26 februarie, 2024

Patiseria unde se fac cele mai bune merdenele. Se fac cozi ca pe vremea lui Ceaușescu

Alte Știri

Patiseria unde se fac cele mai bune merdenele. Se fac cozi ca pe vremea lui Ceaușescu. Merdenelele reprezintă una dintre gustările favorite ale românilor. O patiserie din București reușește să atragă cu acest produs foarte mulți clienți. Cozile nu lipsesc aproape niciodată de la locația situată din Piața Amzei.

Patiseria Comteia este celebră pentru merdenelele gustoase, fiind un loc emblematic în Capitală. Este situată pe Strada Piața Amzei, colț cu Calea Victoriei. Sute de clienți își doresc să încerce produsele de patiserie pline de savoare. Bucureștenii formează cozi interminabile în fața cunoscutei patiserii. Nea Mihai, fondatorul locației, a dezvăluit și care este secretul celor mai bune merdenele.

Patiseria din Piața Amzei este, zilnic, asaltată de clienții doritori să guste celebrele merdenele. Rețeta este una specială, transmisă din tată în fiu. Produsul gustos a reușit să reziste trecerii timpului și reușește să facă față cu brio concurenței internaționale. Nepotul lui nea Mihai, cel care figurează în acte ca fiind administratorul firmei Comteia Impex SRL, sub care funcţionează patiseria, a spus povestea faimoasei locații.

Patiseria unde se fac cele mai bune merdenele. Se fac cozi ca pe vremea lui Ceaușescu

„Totul a pornit în 85, când familia mea a venit în Bucureşti din zona Dobrogei. De atunci, toţi cei trei fraţi, printre care şi tatăl meu şi nea Mihai, s-au ocupat de această unitate. Eu am venit ulterior în business.

Lumea vine aici pentru noi, pentru produsele emblematice şi pentru istoria locului. Nea Mihai e legendă acolo – din ’85, neîntrerupt, în fiecare după-miază. A venit aici direct din armată. Deja toată lumea ştie despre el.”, a spus George Gheorghe, nepotul lui nea Mihai.

Nouă oameni lucrează la Patiseria Comteia. Doi dintre ei nu sunt membrii ai familiei, dar se simt de parcă fac parte din ea. Aceștia reușesc să pregătească cele mai bune merdenele, iar administratorul firmei a dezvăluit și care este secretul lor. George Gheorghe a mărturisit că produsele sunt realizate din ingrediente naturale.

„Am reţetele lăsate de tata. Aceeaşi reţetă a rămas întotdeauna. Folosim în continuare brânză cu lapte, nicidecum brânza artificială, bulgărească, fără pic de lapte. Folosim două tipuri de brânză – telemea şi brânză de vaci. Cel mai important este să nu se umble la reţetă, ea trebuie respectată cu stricteţe.”, a adăugat administratorul.

Patiseria pune la dispoziția clienților și alte produse gustoase, precum rulouri cu șuncă și cașcaval sau prăjituri de casă. De asemenea, cozonacii fac și ei senzație în rândul clienților care merg în Piața Amzei.

„Sunt clienţi care vin seara şi cumpără special pentru acasă, pentru cină. Oamenii vin pentru merdenele, dar şi pentru prăjituri sau alte produse. Avem clienţi care cumpără chiar şi de 200 de lei”, a mai spus George Gheorghe.

sursa – cancan.ro

Ultimele Știri

Revoluție în supermarketuri. Nu vom mai avea voie să punem produsele pe bandă!

Revoluție în supermarketuri. Nu vom mai avea voie să punem produsele pe bandă! A fost introdus un nou concept...

Alte știri din aceeași categorie