18 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Pensii mai mari cu 10%. Doar pentru acești pensionari!

Alte Știri

Pensii mai mari cu 10%. Doar pentru acești pensionari! Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a explicat care este categoria de români care, de la 1 februarie, va primi pensii mai mari cu 10 procente.

Potrivit declaraţiei lui Baciu, este vorba despre mai mult de 200.000 de români cu pensii peste 4.000 lei care au plătit contribuții la sănătate. Deși CCR a spus că nu trebuie să plătească. potrivit antena3 CNN.

Pensii mai mari cu 10%. Doar pentru acești pensionari!

„Vorbim în principal despre hotărârea Curții Constituționale numărul 650 pe 28 decembrie 2023 care spune că foarte clar că pensionarii cu pensii mai mari de 4.000 de lei. Nu mai sunt supuși acestei impozitări, respectiv a acestei contribuții de asigurări sociale de sănătate în procent de 10%”

„Dacă urmăriți site-ul portalul Casei Naționale de Pensii Publice la rubrica statistici. Acolo veți observa că în această situație sunt peste 200.000 de pensionari ale căror cuantum depășesc această sumă de 4000 de lei. Astfel încât odată cu publicarea acestei decizii a Curții Constituționale în monitorul oficial, ea este obligatorie”, a declarat Daniel Baciu.

Taloanele de pensii vor fi trimise prin Poșta Română

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice a mai spus că tipărirea taloanelor de pensii deja a început. Speră ca procesul acesta să se termine săptămâna viitoare. Taloanele de pensie vor fi trimise prin Poșta Română.

„Noi deja în această săptămână am început tipărirea și reușim ca săptămâna viitoare deja să finalizăm acest proces de tipărire. Aceste taloane de pensii vor merge la Compania Națională de Poștă pentru a fi distribuite în teritoriu. Astfel încât exact cu data de 1 februarie deja pensiile vor fi acordate”, spune președintele CNPP.

Această contribuție de asigurări sociale de sănătate va fi restituită pe perioada exact pe data când a fost publicată în monitorul oficial respectiv, pe din 28 decembrie până cele 4 zile din luna decembrie plus luna ianuarie 2023.

Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie