3.3 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Pentru al doilea an consecutiv, Dan Andrei a fost declarat cel mai bun actor piteştean! De data aceasta un juriu internaţional a decis!

Alte Știri

În perioada 16-22 mai, Teatrul Al. Davila a participat la Festivalul Internaţional al Teatrului desfăşurat la Vrata (Bulgaria), organizat de Ministerul Culturii şi Teatrul de Dramă şi Păpuşi Vrata. La acest festival actorul Dan Andrei a primit premiul pentru „Cel mai bun actor”, în piesa „Jurnalul unui nebun”, de NV Gogol, în regia Luminiţei Borta. Premiul a fost acordat de un juriu internaţional, format din specialişti din Macedonia, Serbia, Bulgaria şi Rusia. La manifestare au participat teatre din Macedonia, Serbia, România, Slovenia, Rusia, Bulgaria şi Croaţia. Nora Makarova, preşedintele juriului, a apreciat regia şi interpretarea piesei din România. Originar dintr-o comună din județul Dolj, Dan Andrei este de 7 ani actor la „Alexandru Davila”. A debutat aici în anul 2007 cu „Nunta lui Puiu”, de Puşi Dinulescu, în regia lui Matei Varodi, piesă în care a jucat personajul principal.

În vârstă de 33 de ani, Dan Andrei a avut la un moment dat intenția să devină… poliţist! În cele din urmă, însă, a optat pentru teatru. ”Simt adrenalină şi ajung pe scenă să fiu omul care pot avea toate lucrurile”, spune actorul teatrului piteștean. Andrei este absolvent al Departamentului de Artă Teatrală al Universităţii din Craiova. Anul trecut a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio-Inter Fest Piteşti, pentru rolul său din piesa „Jurnalul unui nebun”, de Gogol, în regia Luminiţei Borta.

Programul Teatrului Al. Davila, pentru 30-31 mai.

Sala „Liviu Ciulei” şi Sala mare a teatrului – Gala tânărului actor amator;

Sâmbătă, 30 mai, în intervalul 12.30 – 15.30 competiţia individuală, iar de la ora 21.00 „Jurnalul unui nebun”;

Duminică, 31 mai, de la ora 11.00 spectacolul “Iluzii”, de la ora 14.00 competiţia trupelor, iar la 21.00 gala de premiere;

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie