Pentru prima dată, Câmpulungul se implică în probleme religioase!
Pentru prima dată, Câmpulungul se implică în probleme religioase!

Pentru prima dată, Câmpulungul se implică în probleme religioase!

Pentru prima dată, Câmpulungul se implică în probleme religioase! În vara anului trecut, Liviu Țâroiu a fost ales vocea orașului în cadrul Adunării Eparhiale.

În municipiul Pitești a avut loc marți, 12 iunie 2018, ședința de constituire a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, se arată pe site-ul eparhiaargesului.ro.

Şedinţa de constituire a Adunării eparhiale a avut loc în Sala „Sfântul Mitropolit Iachint de Vicina” din Pitești. Comisiile de validare au constatat că toți membrii aleși ai Adunării eparhiale în cele 10 circumscripții electorale bisericești îndeplinesc condițiile statutare pentru a face parte din acest for deliberativ eparhial și s-a declarat constituită Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

De asemenea, cei 10 clerici și 20 de mireni au fost repartizați pe comisiile permanente: Comisia bisericească, Comisia culturală, Comisia economică socială și Comisia de organizare și validare. Membrii Adunării eparhiale au aprobat și componența Consiliului eparhial și au fost desem­nați delegații, un cleric și doi mireni, ca reprezentanți ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului în Adunarea Națio­nală Bisericească.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, sub preşedenţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, s-au desfășurat marți, 19 februarie lucrările Adunării Eparhiale. Evenimentul a avut loc la mănăstirea Văleni și a adunat toți deputații care au fost aleși în cadrul acestui organism deliberativ.

Ședința a fost precedată de o slujbă de tedeum oficiată în biserica mănăstirii de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic împreună cun sobor de preoți și diaconi.
Ierarhul Argeșean a deschis lucrările Adunării Eparhiale, amintind pe scurt de evenimentele importante desfășurate pe parcursul anului 2018 și de eforturile depuse de cei direct implicați în toate activitățile Eparhiei.

Prin intermediul unui material video realizat de Departamentul Media din cadrul Sectorului Cultural și Comunicații Media, a fost prezentată activitatea desfăşurată în anul 2018 de Centrul Eparhial. Au fost evidențiate activități din cadrul sectoarelor: administrativ bisericesc, economic-financiar, construcții bisericești, cultural-misionar, social-filantropic, teologic-educațional și patrimonial.

De asemenea, o parte din membrii Adunării Eparhiale și-au prezentat opiniile legate de realizările anului 2018, fiecare amintind și de implicarea personală în calitatea de deputat. Mai mult au fost făcute propuneri constructive cu privire la misiunea Bisericii în societate.

Adunarea Eparhiala este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale Eparhiei. Membrii Adunarii Eparhiale, clerici si mireni, se aleg pe termen de patru ani și sunt în număr de 30.

 

About The Author

Related posts