16.9 C
Campulung Muscel
luni, 25 septembrie, 2023

Peripețiile unor turiști care au urcat pe munte, încălțați la fel cum ies în oraș!

Alte Știri

Peripețiile unor turiști care au urcat pe munte, încălțați la fel cum ies în oraș!

Faptul că turiștii se aventurează pe munte, fără a avea minimul de cunoștințe în ceea ce privește echipamentul sau riscurile la care se expun, este un sport național. Acum mai mult sunt persoane care, în căutarea unor zone răcoroase, își riscă viețile, dar mai grav, le riscă și pe a celor din jur.

Un aspect asemănător a pus pe jar salvamontiștii argeșeni care s-au luptat timp de mai bine de 12 ore, pentru a aduce în siguranță un grup de turiști.
Este vorba despre 4 persoane care au plecat pe vârful Moldoveanu.

Peripețiile unor turiști care au urcat pe munte, încălțați la fel cum ies în oraș!

Din neatenție probabil, o femeie de 46 de ani s-a accidentat la piciorul stâng. Practic și-a fracturat tibia. Aceasta s-a accidentat la coborârea din Moldoveanu spre Stâna lui Burnei, pe Lacul Galbena.
Cei patru turiști sunt din Pitești. Aceștia, conform salvatorilor montani, nu erau echipați pentru munte, erau fără echipament adecvat, în pantaloni scurți, adidași.

În jurul orei 21.30, la 112, un bărbat a solicitat sprijin de specialitate. Apelantul făcea parte din grup și a coborât la mașină ca să anunțe. Apelantul, soțul victimei, a spus că femeia ar fi călcat strâmb, și așa și-a fracturat piciorul.

Spre zona în care se aflau cei patru au plecat salvatorii montani. Aceștia inițial, au vrut să rămână pe munte cu cei patru, iar a doua zi, să coboare victima cu elicopterul. Înă, nu s-a putut din cauza echipamentului neadecvat al turiștilor.

”Am vrut să rămânem în creastă până dimineață și să solicităm elicopterul pentru a recupera victima, dar erau fără echipament adecvat, în pantaloni scurți, adidași și s-a făcut frig și vânt și am fi avut probleme și cu ceilalți. Așa că am coborât cu targa, de la ora 02.00 și am ajuns la ora 09.30. Elicopterul a fost anunțat, dar nu putea pleca decât după răsăritul soarelui și după zborul de probă, așa ca am anulat solicitarea. Dacă turiștii aveau echipament, îl așteptam. Intervenția a fost deosebit de grea”, transmit salvamontiștii argeșeni.
Victima a ajuns la spital unde i-au fost acordate îngrijirile medicale ce se impuneau. Ceilalți trei turiști nu au avut nevoie de sprijin medical.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie