6.3 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Podul din zona mirifică a Argeșului, sub formă de arc ce leagă două județe va fi inaugurat cu fast!

Alte Știri

Podul din zona mirifică a Argeșului, sub formă de arc ce leagă două județe va fi inaugurat cu fast! Recepția și deschiderea traficului fără restricții de tonaj pe acest sector de drum este programată pentru sfârșitul lunii noiembrie.

Deci se poate. Este singurul pod care s-a construit în nordul județului Argeș la foc continuu. Într-un an lucrările au fost gata.

Noul pod, cu o lungime totală de 170 de metri, a fost realizat la sud şi oblic faţă de vechea trecere, ceea ce presupune un pasaj de acces cu o lungime de 580 de metri şi o subtraversare printr-un podeţ, pentru a se realiza o cale de servitute. Are o formă de arc metalic și va permite și circulația camioanelor de tonaj mare pe DN 73, spre și dinspre Brașov.

Podul din zona mirifică a Argeșului, sub formă de arc ce leagă două județe va fi inaugurat cu fast!

Podul existent din zidărie din moloane de piatră, ridicat iniţial de domnitorul Constantin Brâncoveanu şi declarat monument istoric, nu va fi demolat. Va fi restaurat şi pus în valoare ca obiectiv de interes turistic şi cultural, rămânând funcţional doar până la recepţia noii treceri peste râul Dâmboviţa.

De la 1 decembrie pe DN 73 Brașov – Pitești se va circula pe un pod nou peste râul Dâmbovița. Cel care este folosit acum este cel mai vechi pod din România, construit acum 135 de ani.

În cadrul proiectului s-au amenajat și două intersecții la DN73 pentru accesul spre centrul localității Podul Dâmboviței.

Lungime pod: 170 metri;
Valoarea contract: 55,17 milioane de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: POIM;
Termen de finalizare: 11.09.2023”, a transmis CNAIR.

Ultimele Știri

VIDEO. Mașină făcută zob în trafic! Circulația rutieră dată peste cap!

Mașină făcută zob în trafic! Circulația rutieră dată peste cap! Nici nu a trecut bine 1 Decembrie că au...

Alte știri din aceeași categorie