15.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 14 septembrie, 2024

Poliţiştii vor ca minivacanţa de 1 decembrie să nu fie marcată de evenimente nedorite! În acest sens aceştia vă recomandă!

Alte Știri

Peste 230 de poliţişti se vor afla în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, în minivacanţa de 1 decembrie.  Inspectoratul de Poliție Județean Argeș vă recomandă să respectaţi regulile de circulaţie, să circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi să respectaţi regulile de conduită preventivă.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș sunt la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada minivacanţei de 1 decembrie, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Peste 230 de poliţişti vor acţiona zilnic, suplimentar față de poliţişti care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 141 sunt poliţişti de ordine publică, 51 de poliţişti de la rutieră şi 38 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. În această perioadă, 84 de patrule de siguranţă publică, dintre care 5 pedestre şi 79 auto, vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor  specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Vor fi folosite 11 aparate radar, în vederea prevenirii excesului de viteză. Inspectoratul de Poliție Județean Argeș sfătuieşte cetăţenii care intenţionează să participe la manifestările publice ce se vor desfăşura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

Dacă circulați pe drumurile publice:

Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece. Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată. Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului. De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi  lanţuri. Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente,  un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă pentru a apela numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă. Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare. Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă. Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor. În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, astfel că nu se asigură corespunzător la traversare. Ţineţi cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanta mai mare între maşina pe care o conduceţi şi cea din faţă!

Dacă plecaţi de la domiciliu:

Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, inclusiv uşa de la balcon. Nu anunțați plecarea dumneavostră, datele cand lipsiți de acasă, nici chiar pe rețelele de socializare.

Dacă hotărâţi să petreceţi timpul liber în străinătate:

Interesaţi-vă din timp cu privire la legislaţia ţării respective, la procurarea adreselor, telefoanelor ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele respective – informaţii puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro. Interesaţi-vă de moneda de schimb a ţării de destinaţie şi efectuaţi schimbul valutar înainte de plecare. În cazul în care moneda naţională este greu de achiziţionat, puteţi efectua schimbul valutar în euro sau dolari. Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră, treceţi-vă doar numele şi numărul de telefon (nu şi adresa!).

Pe perioada sejurului:

Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitaţi taxiurile fără însemne de firmă ori aparate de taxare. Banii şi bunurile de valoare pe care nu le aveţi asupra dumneavoastră trebuie păstrate în seiful hotelului. Nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional! Nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase! Deplasaţi-vă în grup, nu răspundeţi la provocările altor persoane şi evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate! Dacă aveţi repartizată o cameră la parter/un etaj inferior, unde este posibil accesul în interiorul incintei, prin escaladare, nu lăsaţi geamurile sau uşa de la balcon deschise! Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru! Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei!

Ultimele Știri

Imagini apocaliptice. Argeșul sub ape. Mașini distruse, brazii scoși din rădăcini, au distrus blocuri

Imagini apocaliptice. Argeșul sub ape. Mașini distruse, brazii scoși din rădăcini, au distrus blocuri. Așa ceva nu s-a mai...

Alte știri din aceeași categorie