3 C
Campulung Muscel
luni, 4 martie, 2024

Poluare cu bună ştiinţă în Argeş!

Alte Știri

Terenuri întregi din Argeş şi râul Teleorman au fost impregnate cu dejecţii animale de la o fermă de animale. Mai grav e că totul s-a întâmplat cu bună ştiinţă. Poliţiştii şi reprezentanţii Gărzii de Mediu au descins în zona oraşului Costesti, acolo unde localnicii au sesizat de ani buni că viaţa le e afectată de scurgerile de fecale şi urină de la animale.

Poliţiştii au descins pentru a verifica sesizările unor localnici cu privire la o deversare de dejecţii pe terenuri şi în albia râului Teleorman. Au găsit pe un teren o conductă de aducţiune a dejecţiilor de la o fermă şi de la un abator, dejecţii care erau deversate direct pe un teren agricol. Lungimea conductei era impresionantă şi, spun politiştii, era mutată din loc în loc pentru a nu se face bălti de dejectii. De necrezut e că oamenii au făcut nenumărate sesizări şi abia acum cazul este cercetat.

Politiştii şi reprezentanţii Gărzii de Mediu din Argeş au luat probe de pe teren şi din apa râului pentru a le duce la laborator. Însă, dupa aspectul negricios al apei şi mirosul pestilenţial este clar că se poate vorbi despre o poluare majoră.

În acest caz a fost deschisă o anchetă. Vizaţi sunt proprietarii complexului, care ar fi ştiut şi acceptat poluarea prin deversarea de substanţe periculoase.

]]>

Ultimele Știri

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43 ani munciți, 3.100 lei

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43...

Alte știri din aceeași categorie