19.6 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

Portul popular, prețuit așa cum se cuvine în România de la Argeș!

Alte Știri

Portul popular, prețuit așa cum se cuvine în România de la Argeș!

Mii de #argeșeni și oaspeți din alte județe ale țării s-au unit în Mioveni și au prezentat portul popular specific zonei din care provin.

Au fost din Vâlcea, Dâmbovița, Cluj, Teleorman, Caraș-Severin, Sălaj, Brașov, Brăila, Gorj, Olt, Satu Mare, Botoșani, precum și din Republica Moldova.

Toți au participat ieri la Parada Portului Popular de la #Mioveni.
Aceștia și-au etalat cu mândrie moștenirea culturală păstrată în lada de zestre a valorilor naționale.

Parada – prin amploare, valoare și semnificație – a reprezentat omagiul adus tuturor iubitorilor și păstrătorilor de straie tradiționale.

O mărturie în plus a faptului că vom continua să promovăm și să purtăm cu dragoste și mândrie #costumul_popular românesc. În spiritul valorilor tradiționale în care am fost crescuți de bunicii și părinții noștri!

Portul popular, prețuit așa cum se cuvine în România de la Argeș!

Au purtat cu mare bucurie și mândrie portul popular la Mioveni numeroși politicieni. Este vorba despre deputatații Simona Bucura Oprescu – secretar executiv al PSD Argeș, Pavelescu Nicolae și Remus Mihalcea.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Adrian Dumitru BUGHIU, subprefecții Ciprian Neculăescu și Bogdan Minciunescu.

Numeroși primari, consilieri județeni și locali. Gazdă bună și primitoare a fost primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Mioveni, director, Alin Călinescu, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cultură și Arte Argeș, director, Elena Iagăr, alături de Primăria orașului Mioveni.

Sărbătorită în cea de-a doua duminică a lunii mai, Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România a fost instituit prin Legea 102/2015.

Portul popular românesc se constituie unitar în spațiul carpato-danubiano-pontic și se scrie ca o coordonată importantă în tabloul general al unității culturale a românilor de pretutindeni.

Ultimele Știri

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal?

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal? Din 2018, încoace angajații...

Alte știri din aceeași categorie