a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

14.6 C
Campulung Muscel
duminică, 26 martie, 2023

Povestea Monicăi care trăiește de la 16 ani, din ajutorul social

Alte Știri

Povestea Monicăi care trăiește de la 16 ani din ajutorul social.

Viața la statul degeaba.

Tânăra în vârstă de 33 ani este din Cetățeni, județul Argeș. Nu are căsătorie cu acte dar are deja 3 copii. De mică încasează ajutorul social. Nu știe cu ce sumă a început dar în prezent încasează 340 lei lunar.

Povestea Monicăi care trăiește de la 16 ani, din ajutorul social

Din trei în trei luni trebuie să se prezinte la Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă din Câmpulung pentru a comunica dacă și-a găsit sau nu loc de muncă.

Nu prea o face motivând că nu are bani de transport. Iar când prinde câte o zi de sărbătoare se prezintă la angajații de aici pentru a da socoteală.

De cursuri pentru perfecționare nici nu vrea să audă pentru că nu știe nici măcar să își facă semnătura. D-apoi să mai scrie corect românește. Monica C. a declarat pentru Ziarul din Muscel că trăiește de pe o zi pe alta.

Merge la primărie pentru a face muncă în folosul comunității atunci când este chemată. Iar dacă cineva are nevoie de ajutorul ei la cules de pere, mere, prune, merge cu ziua la muncă.

Povestea Monicăi care trăiește de la 16 ani, din ajutorul social

Câștigă între 100-200 lei pe zi, sumă care îi ajunge să cumpere mâncare pentru ea și copii.

Îi place viața asta, nu știe prea multe despre legile statului român. Nici nu o interesează prea mult. E cu zâmbetul pe buze și cam atât. E fericită în lumea ei!

Le-a mai declarat redactorilor Ziarul din Muscel că are asigurare medicală plătită, lună de lună. Se ocupă statul degeaba, de asta. Poate merge oricând la medici. Este asigurată. Și la spital. Mai poate primi si pensie peste câțiva ani. Cotizațiile sunt la zi. Tot din partea statului..

Ultimele Știri

Cauți un job șmecher! ANAF scoate la concurs 100 de locuri de muncă

Cauți un job șmecher! ANAF scoate la concurs 100 de locuri de muncă. Conform anunțului publicat de ANAF, pe lista...

Alte știri din aceeași categorie