11.1 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Prefectul Cristian Soare inițiatorul campaniei Argeşeni- Valori Naţionale

Alte Știri

Vă rugăm să ne spuneţi dacă s-au deblocat posturile de mediatori sanitari pentru romi şi pentru persoanele defavorizate la primăriile din judeţul Argeş? În decursul anului 2013 câţi mediatori sanitari au absolvit aceste cursuri şi ce se întâmplă cu ei dacă nu îşi pot găsi un loc de muncă în domeniu?

– Doresc să vă informez faptul că exact în această perioadă facem demersuri către toate primăriile din judeţ şi le punem la dispoziţie o procedură care prevede paşii pe care aceştia trebuie să îi urmeze în înfiinţarea unui post de mediator sanitar la nivelul primăriei, cunoscând rolul extrem de important pe care acesta îl are în comunitate. Este important de precizat faptul că plata aferentă acestui post se face de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică, iar după o analiză şi o bugetare corespunzătoare, primăriile au posibilitatea introducerii în schema de personal acest post.

În decursul anului 2013, câţi mediatori sanitari au absolvit aceste cursuri şi ce se întâmplă cu ei dacă nu îşi pot găsi un loc de muncă în domeniu?

– Noi încurajăm şi îi vom sprijini pe domnii primari în demersul dumnealor, mai ales având în vedere faptul că anul trecut au fost 40 de persoane în judeţul Argeş care s-au instruit pe această linie, aşadar de resursă umană calificată şi interesată, dispunem.

Domnule prefect Cristian Soare vă rugăm să ne spuneţi punctual cum vă veţi întoarce ,,faţa” către mediul de afaceri în anul 2014?

– Colaborarea cu mediul de afaceri argeşean a fost şi rămâne una dintre priorităţile mandatului meu de prefect şi am căutat să fim receptivi la problemele cu care firmele din Argeş se confruntă şi împreună cu Consiliul Judeţean Argeş şi cu alte instituţii din judeţ să le oferim sprijinul necesar. După cum ştiţi, în anul 2013 am iniţiat seria de întâlniri cu ambasadori ai statelor lumii, întâlniri la care de fiecare dată au participat oameni de afaceri care au făcut o descriere a activităţii lor şi au lansat propuneri de parteneriate cu ţările reprezentate diplomatic la întâlniri. Avem şi câteva exemple de reuşite în acest sens, iar în acest an vom relua seria propunerilor de parteneriat economic. Tot în acest an, vis-a-vis de deschiderea faţă de mediul de afaceri, am iniţiat o serie de întâlniri punctuale cu marile firme din judeţ, iniţial cu cele care au peste 500 de angajaţi şi ulterior cu toate celelalte deschise dialogului, în funcţie de obiectul de activitate. Voi folosi acest prilej pentru a le expune propunerea mea de colaborare pe problematici pe care Instituţia Prefectului sau alte entităţi publice le pot rezolva. Până în acest moment am organizat trei astfel de întâlniri iar feedback-ul este unul care mă bucură, conducerile firmelor arătându-se extrem de încântate de iniţiativă.

Când veţi organiza colegiul prefectural în oraşul Câmpulung, Mioveni, Curtea de Argeş?

– În luna ianuarie era programată organizarea şedinţei colegiului prefectural în Costeşti, urmând ca în lunile următoare să le stabilim în municipiile din judeţ şi în marile oraşe. Din cauza fenomenelor meteorologice care au pus stăpânire pe judeţ, am anulat această deplasare, motiv pentru care planificarea se va decala cu o lună, urmând, aşadar, ca din martie să vizăm şi aceste zone amintite de dumneavoastră, asta după ce, evident, ne vom consulta cu primarii care ne vor fi gazde. Voi susţine această iniţiativă, din semnalele pe care le-am primit, colegiile în teritoriu au fost foarte bine primite atât de către primari, cât şi de către serviciile deconcentrate, deci această uzanţă o vom păstra şi în 2014.

Ne puteţi spune nomimal ce valori naţionale veţi promova în cadrul proiectului instituţiei pe care o conduceţi în anul 2014?          

– În cadrul colectivului care organizează proiectele din cadrul campaniei Argeşeni- valori naţionale conlucreză o serie întreagă de instituţii: Direcţia de Cultură, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Muzeul Judeţean iar lunar, acest colectiv se întruneşte şi stabileşte personalitatea pe care o vom evoca în luna următoare. Instituţia Prefectului coordonează acest colectiv şi stabilim de comun acord personalitatea şi seria de evenimente din luna următoare. În conferinţele de presă anunţăm de fiecare dată locaţiile şi seria de manifestări organizate, deci ele vor fi cunoscute în timp util.

 

 

 

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie