6.3 C
Campulung Muscel
joi, 25 aprilie, 2024

Premieră medicală la Câmpulung! Copiii primesc consultații de neurologie

Alte Știri

Premieră medicală la Câmpulung! Copiii primesc consultații de neurologie. Începând de sâmbătă, 25 februarie, ora 11.30, dr. ADINA LAURA NICOLAE, medic primar Neurologie pediatrică, acordă consultaţii pentru copii la Câmpulung.

Mai precis la Clubul Sănătăţii (clinica dr. Silviu Mănescu).

Înscrierile se fac zilnic, la secretariatul clinicii din strada Bulevardul I.C. Brătianu, nr.54B.

Puteți citi articolele ziaruldinmuscel.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop).

Sfaturi pentru părinţii copiilor cu epilepsie

Epilepsia copilului este o boală caracterizată prin crize cu sau fără pierderea conștienţei. Cu aspecte diferite, incluzând manifestări motorii, senzitive, vegetative, psihice.

Termenul de epilepsie presupune caracterul repetitiv al crizelor de epilepsie.

Cauzele care duc la epilepsie sunt foarte variate. Acţionând fie antenatal, fie postnatal.

Printre cauzele cunoscute sunt accidentele vasculare cerebrale din viaţa intrauterină. Infecţiile intrauterine ale sistemului nervos central. Precum toxoplasmoza, citomegaloviroza, rubeola, infecţia cu virus herpetic;

Premieră medicală la Câmpulung! Copiii primesc consultații de neurologie

Postnatal – encefalopatia hipoxic-ischemică, hemoragiile intracraniene, infecţiile sistemului nervos, malformaţiile cerebrale, tulburările metabolice, traumatismele craniene cu leziuni grave asupra creierului, tumorile cerebrale, malformaţiile vasculare cerebrale.

În 50-60% dintre cazuri intervin factori genetici, respectiv este vorba despre transmiterea unor gene care determină apariţia epilepsiei la o anumită vârstă şi numai în prezenţa unor factori ambientali.

Crizele de epilepsie sunt de mai multe feluri, de la simple absenţe (pierderi ale contactului) până la impresionantele crize grand-mal cu convulsii tonico-clonice generalizate.

Pentru aparţinători, un motiv de îngrijorare şi adresare la medicul specialist trebuie să fie repetitivitatea şi stereotipia crizelor.

Pentru uşurarea diagnostică, deoarece în primul rând diagnosticul se stabileşte clinic, este bine ca părintele să filmeze criza şi să se prezinte la medic cu înregistrarea video a evenimentului.

Specialistul neurolog pediatru va indica o serie de investigaţii (video-EEG, CT, RMN craniocerebral), va stabili diagnosticul de epilepsie, urmând să decidă conduita terapeutică (tratament medicamentos antiepileptic) sau să refere cazul specialistului neurochirurg, pentru rezolvarea pe cale operatorie în cazul în care crizele de epilepsie sunt declanşate de un proces înlocuitor de spaţiu.

Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Nicolae Velcea: ”Datorită încrederii pe care cetățenii mi-au acordat-o am dus la bun sfârșit proiecte importante”

Nicolae Velcea: ”Datorită încrederii pe care cetățenii mi-au acordat-o am dus la bun sfârșit proiecte importante.” Nicolae Velcea și-a depus...

Alte știri din aceeași categorie