a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

5.2 C
Campulung Muscel
vineri, 31 martie, 2023

Premieră. Vom alerga pe autostradă de la Curtea de Argeș la Sibiu

Alte Știri

Premieră. Vom alerga pe autostradă de la Curtea de Argeș la Sibiu. Mai ales pentru infrastructura de transport a României.

𝗜𝗻𝗰𝗲𝗽 𝗹𝘂𝗰𝗿𝗮𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗹𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝘀𝗲𝗰𝘁𝗶𝘂𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗶𝗻 𝘇𝗼𝗻𝗮 𝗺𝗼𝗻𝘁𝗮𝗻𝗮̆ 𝗱𝗶𝗻 𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗲𝗶.

Premieră. Vom alerga pe autostradă de la Curtea de Argeș la Sibiu

In luna ianuarie, anunțam o serie de premiere în infrastructura rutieră pe care le vom atinge în acest an. Printre acestea fiind și începerea primei lucrări de autostradă în zonă montană. Iată că ne ținem de cuvânt și începem.

Astăzi a fost emisă autorizația de construire pentru execuția 𝗦𝗲𝗰𝘁𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶 𝟰: 𝗧𝗶𝗴𝘃𝗲𝗻𝗶 – 𝗖𝘂𝗿𝘁𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗔𝗿𝗴𝗲𝘀 a 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗦𝗶𝗯𝗶𝘂 – 𝗣𝗶𝘁𝗲ș𝘁𝗶, care prevede și construcția unui 𝘁𝘂𝗻𝗲𝗹 de autostradă cu o lungime de 1,3 km.

Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș, pentru care s-au autorizat lucrările de construire, are o lungime de circa 10 km. Iar pe această secțiune vor fi realizate 13 lucrări de artă, dintre care 12 poduri, pasaje și viaducte.

Cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cea mai dificilă lucrare va fi tunelul de la Momaia, cu o lungime de 1,3 km.

ℹ️ Autostrada Sibiu – Pitești va avea o lungime de 122 de km. Este împărțită în 5 secțiuni, va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi. Aceasta fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

Este cel mai important proiect de infrastructură rutieră și, totodată, cu cele mai complexe lucrări, având în vedere dificultatea dată de zona montană în care se află traseul autostrăzii.

Fiind și prima trecere la nivel de autostradă peste Carpați, a scris secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

🇷🇴 𝗛𝗮𝗶, 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮, 𝗵𝗮𝗶 𝗰𝗮 𝘀𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲! 🇷🇴
________

Ultimele Știri

Dony lansează piesa „Te-am iubit” , al patrulea single de pe viitorul album „Feelings”

Dony lansează piesa „Te-am iubit” , al patrulea single de pe viitorul album „Feelings”. Senzația pop românească Dony tocmai a...

Alte știri din aceeași categorie