16.9 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Prețul colosal cu care se vinde o bancnotă de 100 de lei cu chipul lui Bălcescu. O adevărată avere

Alte Știri

Prețul colosal cu care se vinde o bancnotă de 100 de lei cu chipul lui Bălcescu. O adevărată avere. Iar o astfel de comoară este reprezentată de vechea bancnotă de 100 de lei din 1966, cu portretul marelui Nicolae Bălcescu.

Păstrate cu grijă de bunicii și părinții noștri, aceste bancnote au devenit acum obiecte dorite în lumea colecționarilor. Și să nu credeți că valoarea lor este doar istorică. Un simplu search pe internet relevă că prețul lor a crescut considerabil în ultimii ani.

CITEȘTE ȘI. Când pică Paștele în 2025? Se întâmplă acest lucru, numai o dată la 10 ani!

Un utilizator, profitând de cererea crescută, cere nici mai mult, nici mai puțin decât 3.000 de lei pentru o astfel de bancnotă. Da, ai citit bine, 3.000 de lei pentru o bucată de hârtie cu valoare istorică. Dar cum ar putea cineva justifica o astfel de sumă pentru o bancnotă veche?

CITEȘTE ȘI. Ce veste grozavă! Pensionarii care vor încasa a 13-a pensie de la 1 septembrie!

Prețul colosal cu care se vinde o bancnotă de 100 de lei cu chipul lui Bălcescu. O adevărată avere

Ei bine, pentru un colecționar pasionat, această bancnotă nu este doar o simplă hârtie. Este o fereastră către trecutul țării noastre, un simbol al unei epoci trecute. Este o piesă rară, care merită să fie expusă cu mândrie într-un album de colecții.

CITEȘTE ȘI. Se dau 3.500 de lei în fiecare lună pentru aceste persoane!

Dar nu este singura piesă de valoare pe care o găsești pe internet. De la monede rare la alte bancnote vechi, piața numismatică este plină de surprize.

Un alt utilizator a încărcat un anunț pe o platformă comercială, prin care dorește să ofere către vânzare o monedă de 500 de lei din 1999. Prețul este unul negociabil, potrivit anunțului postat pe 26 martie. O astfel de monedă se vinde la prețul de 1.800 de lei.

CITEȘTE ȘI. Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu atunci când spală mașina la self wash

Moneda are un diametru de 25 de milimetri și o grosime de 3.20 de milimetri. Moneda de 500 de lei are o greutate de 3.7 grame și este făurită din Aluminiu-Magneziu (AlMg3).

CITEȘTE ȘI. Cea mai mișto cremă de față o găsiți la LIDL și costă până la 10 LEI. E dovedită asta!

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă...

Alte știri din aceeași categorie