35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

Primarii obligaţi să aducă medici în Argeş!

Alte Știri

În data de 26 octombrie, în sala de ședințe a Consiliului Județean, a avut loc Colegiul Prefectural din această lună, la care, pe lângă instituțiile deconcentrate, au fost invitați să participe și primarii localităților din județul Argeș.

În cadrul ședinței, au fost prezentate măsurile pentru gestionarea situațiilor de urgență cauzate de fenomenele periculoase specifice sezonului rece de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Argeș și o informare privind activitatea Serviciului Județean de Ambulanță Argeș.

Prefectul Emilian Dragnea a sintetizat activitățile și intervențiile efectuate de Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean de Poliție  și Inspectoratului de Jandarmi Județean pentru a arata o dimensiune reală a domeniului de activitate al acestor instituții, dar și pentru prevenirea unor evenimente neplăcute precum incendii, furturi, dezordine publică, etc.

Având în vedere apropierea sezonului rece, prefectul face un apel la persoanele responsabile să verifice și să inventarieze sistemele de încălzire din școli, sistemul de încălzire al autovehiculelor școlare, pentru a asigura un regim de funcționare normal și în siguranță. De asemenea, să se inventarieze și să se cunoască, pe cât posibil, locația persoanelor ce necesită dializă și a femeilor cu urmează să nască în această perioadă de iarnă pentru eventuale intervenții de urgență.

Întrucât a fost aprobată achiziționarea de ambulanțe noi și din cauza faptului că este un deficit de medici, prefectul Emilian Dragnea face un apel către primari de a întreprinde acțiuni de stimulare a atragerii de medici în județul Argeș, pentru a nu ajunge în situația de nu avea personal calificat care sa lucreze cu noile echipamente.

La final, prefectul a adresat primarilor o rugăminte de sprijin pentru proiectul ”Întră în joc, câștigă-ți sănătatea!”, inițiat de Instituția Prefectului în parteneriat cu IȘJ Argeș  și cu DJTS Argeș, al cărui scop este de implicare a elevilor în activități educative sub forma unor jocuri sportive și schimbul de experiență între cadre didactice din școli diferite.

 

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie