11.3 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Primii paşi pentru meseria de sculeri-matriţeri

Alte Știri
42 de elevi ai claselor a IX-a şi a X-a, profil mecanic, de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, au parcurs prima sesiune de practică la uzinele Dacia, în anul şcolar 2014 – 2015. Stagiul acestora se înscrie în cadrul parteneriatului dintre liceu şi Dacia, prin care compania susţine învăţământul profesional şi contribuie la pregătirea viitorilor sculeri-matriţeri. În cursul lunilor ianuarie şi februarie 2015, elevii au fost implicaţi în procesele de fabricaţie, alături de tutorii lor, la Matrițe Dacia (Piteşti) şi pe platforma industrială de la Mioveni, în cele două uzine, Vehicule Dacia  şi Mecanica și Șasiuri Dacia.  
Dintre cei 42 de elevi, înscrişi la profilul de sculeri-matriţeri, 12 sunt fete. În iulie 2014 a fost semnat protocolul de parteneriat între Dacia, Inspectoratul Școlar al județului Argeș  și Primăria orașului Mioveni pentru înființarea și susținerea funcționării unor clase de învățământ profesional în domeniul mecanică, calificarea profesională sculer-matrițer, la Liceul Tehnologic Construcţii de Mașini Mioveni. Acest parteneriat vizează colaborarea dintre Dacia și Liceul Tehnologic Construcţii de Mașini Mioveni în ceea ce priveşte activitatea şcolară şi pregătirea profesională practică a tinerilor liceeni.
Sursă: www.daciagroup.com
Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie