17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 27 mai, 2023

Profesorii nu renunță la GREVĂ. S-au încheiat negocierile

Alte Știri

Profesorii nu renunță la GREVĂ. S-au încheiat negocierile. Nu poate fi vorba despre o creștere de salarii, anunţă Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului, după negocierile cu sindicatele din educaţie.

“Am avut o discuție fructuoasă. Am spus că nu poate fi vorba despre o creștere salarială sau acordări de sporuri”, a declarat Marian Neacşu.

Profesorii nu renunță la GREVĂ. S-au încheiat negocierile

Potrivit lui, educația va fi prioritate în noua lege a salarizării.

“Oferta suplimentară a guvernului pentru redefinirea demnității profesorilor va fi acordarea unei sume în luna iunie și în octombrie. Și un card pentru cariera profesională.

Suma propusă e de 1.000 de lei în iunie și 1.500 de lei în octombrie. Pentru personalul nedidactic va fi de 500 de lei în iunie și 500 de lei în octombrie”, a precizat secretarul general al Guvernului.

Întrebat dacă au acceptat sindicaliștii această oferta, Marian Neacşu a spus că liderii discută cu colegii din teritoriu, iar joi guvernanţii vor primi un răspuns.

Mii de cadre didactice și angajați din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic sunt în grevă generală de luni.

Negocierile cu liderii celor trei federații din educație au început în jurul orei 17.30.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că nu merge la întâlnirea cu sindicatele din seara aceasta şi că a dispus formarea unei echipe ministeriale din care vor face parte miniştrii Educaţiei, Muncii, Finanţelor şi Fondurilor Europene, iar din partea premierului merge secretarul general.

“Sperăm ca în urma întâlnirii, pe baza dialogului onest şi echitabil, pe baza măsurilor reale pe care le propunem, să avem o înţelegere şi să avem încredere unii în alţii că acest demers se va încheia cât mai curând”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă despre negocierile cu sindicatele din educaţie.

Ultimele Știri

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul!

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul! Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului...

Alte știri din aceeași categorie