23.5 C
Campulung Muscel
vineri, 19 iulie, 2024

Proprietarii de apartamente rupți cu amenzi în anul 2024. Noi reguli instaurate

Alte Știri

Proprietarii de apartamente rupți cu amenzi în anul 2024. Noi reguli instaurate. Legea se schimbă odată cu noul an iar proprietarii de locuințe se expun riscului de a lua amenzi drastice.

Este vorba despre proprietarii care își închiriază locuința în regim hotelier. Unii o fac la negru, iar unitățile de cazare se plâng de concurență neloială.

“Pe noi ne deranjează cei care nu sunt clasificați sub nici o formă și nu plătesc taxe și impozite. Pentru că atunci își pot permite să vină cu tarife mici, fără să ofere, însă, siguranța și condițiile corespunzătoare unei clasificări”, afirmă Dragoș Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turism.

Proprietarii de apartamente rupți cu amenzi în anul 2024. Noi reguli instaurate

Autoritățile române au decis să impună reguli mai stricte începând din 2024, pentru a combate acest fenomen.

Potrivit noilor reglementări, proprietarii vor putea promova locuințele pe platformele de închiriere doar dacă dețin un certificat oficial de clasificare.

Cei depistați că nu respectă această regulă riscă amenzi de până la 50.000 de lei, la care se adaugă plata taxelor aferente veniturilor nedeclarate.

Presa națională notează că până în prezent au fost eliberate puțin peste 1.000 de certificate de clasificare, în baza documentației puse la dispoziție de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Cu toate acestea, în primele 10 luni ale anului au ales cazarea în regim hotelier la persoane private peste un milion de turiști români. Și peste 120.000 de turiști străini, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Ultimele Știri

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă....

Alte știri din aceeași categorie