-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 29 ianuarie, 2023

REMUS MIHALCEA. Investiții majore în Argeș

Alte Știri
REMUS MIHALCEA. Investiții majore în Argeș. Sănătatea, o prioritate a PSD!
Ministerul Sănătății a prezentat lista finală de investiții majore în domeniul sănătății. Acestea vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (#PNRR).
Parlamentarul de Argeș, Remus Mihalcea este medic de profesie. Acesta a declarat că pe această listă sunt două investiții majore pentru județul Argeș.
Primul este cel de construcție și dotare a Laboratorului de #Radioterapie pentru Spitalul Județean de Urgență din Pitești. Al doilea este cel privind lucrări de investiții și intervenții la Spitalul Militar din Pitești.

Investiții majore la două spitale în Argeș

Laboratorul de Radioterapie reprezintă o investiție (74.700.328 de lei, din care 5% este contribuția Consiliului Județean) de o mare importanță, dat fiind, din păcate, numărul în creștere de bolnavi de cancer. Dublat de Programul Național de Cancer, acest obiectiv va contribui la salvarea vieții multor argeșeni care nu vor mai fi nevoiți să meargă în alte zone ale țării pentru tratament!
Pe lângă eforturile depuse pentru ca proiectul Laboratorului de Radioterapie să prindă contur cu ajutorul Ministerului Sănătății condus de către Alexandru Rafila, Consiliul Județean Argeș are deja în derulare investiți importante și la alte unități medicale pe care le are în subordine, în special cele de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești și la Spitalul de Pediatrie.

Ministerul Sănătății a prezentat lista cu aceste investiții majore

Ministerul Sănătății a prezentat, miercuri, lista finală a celor 27 de spitale din România care vor beneficia de finanțare. Cele 27 de obiective au fost selectate dintr-o listă mai extinsă, de 42 de spitale. Două investiții majore sunt din Argeș. Investiția totală prin PNRR va fi de aproximativ 10 miliarde de lei fără TVA (circa 2 miliarde de euro).
Contractele urmează să fie semnate în lunile ianuarie – februarie 2023. Proiectarea, construcția și dotarea spitalelor se va finaliza până în iunie 2026.
#Sănătatea este o prioritate pentru PSD!, se arată în comunicatul de presă remis redacției noastre.
Ultimele Știri

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită. Cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă...

Alte știri din aceeași categorie