7 C
Campulung Muscel
vineri, 17 mai, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Buturuga, tortul de Crăciun din copilărie

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Buturuga, tortul de Crăciun din copilărie. Astăzi vă aduc o rețetă de ruladă Buturugă, care chiar dacă este un desert specific Crăciunului, cu siguranță va impresiona musafirii și la Revelion sau la orice aniversare. Nu este deloc greu de preparat, haideți să vedeți!

Pentru foaia ruladei vom prepara un pandișpan cu cacao, aromat după gust, cu ceea ce vă place vouă. Eu am folosit esența de vanilie și coaja rasă de portocală. Dacă nu vreți un blat cu cacao, îl puteți face și fără, nu este nimic greșit. Pentru cremă am optat pentru o cremă delicioasă și ușoară, de mascarpone cu frișcă și ciocolată albă. În funcție de preferințele voastre puteți face și o cremă de ciocolată sau de mascarpone cu Nutella, o cremă de unt cu nuci caramelizate.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Buturuga, tortul de Crăciun din copilărie

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri făină
  • esență de vanilie
  • coajă rasă de portocale
  • 1 vârf de linguriță praf de copt.

Cu cine ați vota la funcția de primar al municipiului Câmpulung Muscel dacă mâine ar fi alegeri locale?

  • Elena Lasconi - USR (47%, 4.173 Votes)
  • Georgică Mădulărea - PSD (34%, 3.001 Votes)
  • Andrei Dobrescu - AUR (10%, 860 Votes)
  • Norris Măgeanu - PNL (6%, 494 Votes)
  • Gabriel Marcu - Forța Dreptei (4%, 312 Votes)

Total Voters: 8.840

Loading ... Loading ...

Crema se face cu următoarele ingrediente:

  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră vanilat
  • 100 g ciocolată albă
  • Pentru finisat:
  • 250 g ciocolată (52% cacao)
  • 200 ml smântână pentru frișcă.

Mod de preparare Ruladă Buturugă:

  • Înainte de a ne apuca de toate punem tableta de ciocolată în congelator

Blat de ruladă cu cacao:

Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până obținem o spumă densă și lucioasă. Gălbenușurile frecate cu ulei, coaja rasa de portocale și esență de vanilie le turnăm peste albușuri și mixăm ușor. La sfârșit, încorporăm făina amestecată cu praful de copt și cacaoa amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.

Turnăm compoziția în tavă (40/28 cm) tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilație) pentru cca 20-25 de minute. Blatul trebuie să fie ferm la atingere, să nu se lipească de mână, dar moale.

Scoatem blatul din tavă, îl lăsăm să se răcorească puțin, apoi îl rulăm cu tot cu hârtia de copt.

Crema de mascarpone cu frișcă și ciocolată:

Mascarponele, zahărul pudră vanilat și smântâna pentru frișcă se pun într-un bol sau în vasul robotului de bucătărie. Se mixează până capătă consistență și crema este suficient de fermă. Totuși, aveți grijă să nu mixați mai mult decât este necesar, pentru că există riscul să se taie.

Ciocolata se mixează la robot și se pune în vasul cu cremă. Se amestecă ușor cu o spatula, până la omogenizare.

  • se poate folosi și ciocolata cu lapte ori amăruie, după preferință

Crema de ciocolată pentru ornat:

Ciocolata ruptă bucațele și amestecată cu smântână pentru frișcă se topește pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecând continuu. Se dă deoparte, se lasă să se răcească puțin, apoi se dă la rece până începe să se îngroașe.

Asamblare Ruladă Buturugă:

Blatul se desfășoară și se desprinde ușor de pe hârtia de copt. Punem crema de mascarpone cu ciocolata alba în strat uniform peste blatul de ruladă și răsucim cât mai strâns posibil. Învelim strâns în hârtie de copt sau folie alimentară și dăm la rece pentru (măcar) o jumătate de oră. Eu am lăsat peste noapte.

Se îndreaptă marginile ruladei, după care se taie 2 felii ușor oblice, care se așează pe laterala ruladei. Se va obține astfel forma de buturugă. Finisăm rulada cu cremă de ciocolată, apoi cu o furculiță se trasează dungi pentru crea textura scoarței de copac. Decorul poate fi la alegere: flori, crenguțe de brad, ornamente de Crăciun, ornamente din zahăr, fructe de pădure… Dăm la frigider până în momentul servirii.

Ultimele Știri

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști. Începând cu data de 16 mai 2024, Batalionul 33...

Alte știri din aceeași categorie