16.8 C
Campulung Muscel
marți, 18 iunie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cea mai delicioasă prăjitură cu foi din miere

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cea mai delicioasă prăjitură cu foi din miere. Foile de aluat fraged se hidratează după umplerea cu cremă, iar prăjiturile se vor secționa perfect. Avantajul foilor coapte pe dosul tăvii este acela că ies uniforme, iar prăjiturile vor avea un aspect simetric.

Poți umple foile cu orice cremă dorești: de vanilie, lămâie, ciocolată sau caramel. Dar cu cât este mai pronunțat contrastul de culori dintre foi și cremă, cu atât prăjiturile vor arăta mai spectaculos.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cea mai delicioasă prăjitură cu foi din miere

Prepară și tu rețeta de prăjitură pe care ți-o oferim mai jos, pentru a-i cuceri pe cei dragi cu gustul ei delicios și aspectul frumos.

Aluat pentru șapte foi de 23/36 cm:

 • 150 gr unt cu 82% grăsime
 • 3 ouă medii
 • 100 ml lapte rece
 • 1200 gr de  făină albă tip 000
 • 225 gr zahăr tos
 • 225 gr miere
 • 1 linguriță cu scorțișoară (opțional)
 • 1 lingură vârfuită cu bicarbonat de sodiu
 • 1 lingură de oțet
 • 1 praf de sare.

Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:

 • 500 gr mascarpone
 • 400 gr ciocolată albă
 • 500 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
 • coaja și sucul de la o lămâie
 • 1 praf de sare.

Începe cu prepararea aluatului fraged pentru cele șapte foi cu miere. Crema de mascarpone o vei prepara ulterior, după coacerea foilor. Crema se prepară într-un timp relativ scurt.

Descoperă și rețeta de cremă de mascarpone cu cafea, pentru umplerea prăjiturilor și torturilor.

Cum prepari foi cu miere coapte pe dosul tăvii

Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și pune în ea mierea, scorțișoara și zahărul. Amestecă cu o spatulă, până când toate ingredientele sunt diluate și transformate într-un sos consistent. Lasă sosul să se răcească și ocupă-te de celelalte ingrediente.

Sparge ouăle într-un bol, presară peste ele un praf de sare și amestecă-le. În alt bol mai mic sau un pahar, amestecă bicarbonatul cu oțetul.

Trece făina prin sită direct în bolul de frământare și formează un loc adânc la mijlocul ei. Toarnă acolo sosul de miere, ouăle amestecate și bicarbonatul stins în oțet. Începe să amesteci aceste ingrediente, încorporând și făina din bol. Apoi toarnă și lapte, pentru a potrivi textura aluatului.

Împarte aluatul în șapte părți egale și modelează-le sub formă sferică.

Presară făină pe masă și întinde pe rând fiecare bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunile tăvii. Transferă foaia de aluat pe dosul tăvii tapetată cu hârtie de copt. Decupează surplusul de aluat de pe margini, astfel încât foile să iasă drepte. Cu o furculiță înțeapă foile de aluat din loc în loc, pentru a nu se deforma în timpul tratamentului termic.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, lasă-l să se încălzească și coace pe rând cele șapte foi, pentru 4-5 minute fiecare.

Descoperă și rețeta de foi pentru prăjituri coapte pe dosul tăvii.

Cum prepari crema de mascarpone pentru prăjitură cu foi cu miere

Pune la încălzit într-o crăticioară jumătate din cantitatea de smântână pentru frișcă. Las-o până aproape de punctul de fierbere, apoi stinge focul. Adaugă peste smântâna caldă ciocolata ruptă și amestecă până când se omogenizează compoziția. Adaugă și coaja de lămâie răzuită fin.

Pune restul de smântână pentru frișcă în bolul mixerului și amestec-o până când începe să capete consistență. Adaugă mascarponele și amestecă în continuare doar până la omogenizarea compoziției. Apoi încorporează treptat crema de ciocolată albă răcită. Adaugă și un praf de sare și potrivește gustul cremei cu suc de lămâie.

Pentru a monta prăjitura împarte crema în șase părți egale. Umple foile răcite cu straturile de cremă.

Peste ultimul strat de cremă presară firimituri fine, obținute din una dintre foi.

Acoperă delicioasa prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone cu o folie de prospețime și pune-o la rece de pe o zi pe alta. A doua zi foile vor fi hidratate, iar prăjitura se va porționa frumos.

POFTĂ BUNĂ!

Ultimele Știri

PSD la Câmpulung se menține ca în 2020, în Consiliu Local. Nu a câștigat, nici nu a pierdut

PSD la Câmpulung se menține ca în 2020, în Consiliu Local. Nu a câștigat, nici nu a pierdut. După...

Alte știri din aceeași categorie