16.3 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cel mai șmecher tiramisu fără ouă. Nebunieee în farfurie

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cel mai șmecher tiramisu fără ouă. Nebunieee în farfurie.

Această rețetă ușoară de tiramisu fără ouă, cu mascarpone și frișcă e gata imediat, iar rezultatul este delicios!

Prepararea durează doar 10 minute de la început până la sfârșit! Categoric, aceasta este cea mai rapidă variantă de tiramisu!

De asemenea, rețeta aceasta de tiramisu, în care folosim doar cremă de mascarpone și frișcă naturală, este foarte potrivită pentru persoanele care nu doresc sau nu au voie să consume ouă.

CE NE TREBUIE PENTRU UN TIRAMISU FĂRĂ OUĂ

Câteva cuvinte despre ingrediente și eventualele înlocuiri care se pot face. Cantitățile exacte le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă. Tot acolo găsiți și varianta video pentru acest delicios tiramisu fără ouă.

  • pișcoturi de șampanie – dacă doriți un blat de casă, puteți face un blat din pandișpan, ca pentru ruladă.
  • mascarpone – este un ingredient principal în orice Tiramisu și nu poate fi înlocuit.
  • smântână pentru frișcă – smântână naturală, cu minim 30% grăsime. Nu folosiți “frișcă” vegetală!
  • zahăr pudră – pentru îndulcit crema. Nu folosiți zahăr tos, acesta înmoaie frișca și crema se va tăia!
  • extract de vanilie – pentru cea mai plăcută aromă folosiți vanilie naturală: extract, pastă de vanilie, semințele unei păstăi sau zahăr vanilat Bourbon.
  • cafea – puteți face cafea expresso sau puteți folosi cafea instant (ness). Cafeaua trebuie să fie rece! Dacă aveți copii, puteți înlocui cu Nesquik.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cel mai șmecher tiramisu fără ouă. Nebunieee în farfurie

  • alcool – se adaugă în cafeaua rece pentru o aromă deosebită. Puteți folosi: brandy, rom, amaretto. Dacă aveți copii, se poate omite.
  • cacao – este un ingredient important în orice rețetă de tiramisu, de aceea alegeți o pudră de cacao neagră, de bună calitate cu aromă plăcută și intensă.

Vezi cardul de rețetă de la final, pentru cantități exacte.

PREPARARE

Tiramisu este una dintre cele mai simple rețete de desert, iar în varianta fără ouă lucrurile sunt și mai ușoare. Chiar și un copil poate face această prăjitură. Iată mai jos modul de preparare pas cu pas.

1.Puneți mascarpone și smântână pentru frișcă într-un castron și mixați până se omogenizează și obțineți o cremă fină și fermă.

2. Adăugați zahărul pudră și extractul de vanilie și mixați scurt, doar cât să le încorporați.

3. Pregătiți cafeaua. Lăsați-o să se răcească, apoi adăugați alcoolul.

4. Alegeți un vas cu dimensiuni de aprox. 20×20 cm. Puneți 2 linguri de cremă pe fundul vasului, apoi începeți să așezați pișcoturile după ce le treceți pe fiecare pentru 1 secundă prin cafeaua rece.

5. Peste primul strat de pișcoturi puneți jumătate din cantitatea de cremă.

6. Așezați și al doilea strat de pișcoturi trecut prin cafea și din nou un strat de cremă. Presărați suprafața cu cacao folosind o sită de ceai.

7. Dați prăjitura la frigider pentru cel puțin 4 ore, dar e de preferat să o lăsați peste noapte. Tiramisu e întotdeauna mai bun a doua zi. Alte variante ale rețetei găsiți AICI.

Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie