12.4 C
Campulung Muscel
joi, 9 mai, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chiftele mânăstirești de post. Se fac rapid și sunt dumnezeiești!

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chiftele mânăstirești de post. Se fac rapid și sunt dumnezeiești! Sunt preparate adesea de călugări și sunt gata în doar 20 de minute. Spre deosebire de chiftelele clasice, acestea necesită, în mod evident, ingrediente care nu sunt de origine animală.

CITEȘTE ȘI. Hanul Bărăției, locul din Câmpulung Muscel unde se mănâncă cel mai bine. Totul e WOW

De ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara chiftele mănăstirești, atât de apreciate de enoriașii care vizitează locașurile sfinte.

SUNTEȚI DE ACORD CA ORAȘUL CÂMPULUNG SĂ DEVINĂ ÎN ACTE CÂMPULUNG MUSCEL?

Loading ... Loading ...

Ingrediente chiftele mânăstirești

  • 2 cepe albe
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 cană de pesmet
  • 3 căței de usturoi
  • 1 cană de orez fiert
  • 1 legătură de mărar verde
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 400g de fasole roșie (merge și albă, la conservă)
  • ulei vegetal
  • piper
  • sare
  • cimbru.

CITEȘTE ȘI. Locurile foarte aproape de Câmpulung, unde se vând pe bandă rulantă cei mai demențiali cozonaci de casă

Ceapa se toacă solzișori, morcovul  și păstârnacul se taie cubulețe mici. Într-o tigaie se pune uleiul vegetal la încins, apoi adăugăm ceapa și celelalte legume și le lăsăm să se călească. Când acestea s-au călit, scurgem cu grijă excesul de ulei.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chiftele mânăstirești de post. Se fac rapid și sunt dumnezeiești!

Într-un bol punem fasolea și o zdrobim cu o furculiță. Adăugăm legumele călite și o cană de pesmet. Se amestecă totul foarte bine pentru a incorpora ingredientele. Se adaugă și usturoiul pisat, orezul fiert și verdeața tocată. Se condimentează totul cu piper, sare și cimbru și se amestecă foarte bine pentru omogenizare.

CITEȘTE ȘI. Unde se mănâncă cele mai bune pateuri cu brânză într-o celebră comună din județul Argeș

Se formează chiftelele, se dau prin făină și se pun la prăjit în uleiul încins. După ce s-au prăjit uniform, se scot pe o farfurie și avem grijă să eliminăm uleiul în exces rămas folosind un șervețel de hârtie.

Ultimele Știri

VIDEO. Hram la biserica Fundeni din Câmpulung. Găzduiește racla cu moaștele Sfântului Nectarie din Eghina

VIDEO. Hram la biserica Fundeni din Câmpulung. Găzduiește racla cu moaștele Sfântului Nectarie din Eghina. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte...

Alte știri din aceeași categorie