8 C
Campulung Muscel
marți, 30 aprilie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ciorbă cu perișoare de pește

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ciorbă cu perișoare de pește.

Pentru perișoare ai nevoie de: un kg pește cu oase puține, 2 cepe, 1 ardei, 1 legătură pătrunjel, 2-3 linguri făină, 100g gris, ulei, sare, piper.
Pentru ciorbă ai nevoie de:
4 roșii, 3 ardei, 1 morcov, 1 țelină, 1 păstârnac, 1 ceapă, 0,5 l borș, 2 legături leuștean, sare, piper.

Cum procedezi pentru perișoare: Cureți peștele și îl pui la fiert 20 minute în apa cu sare la foc mic.
Îl lași să se răcorească îl dezosezi și îl dai prin mașina de tocat. Ceapa și ardeiul le cureți le tai mărunt le călești în puțin ulei și le amesteci cu peștele.
Adaugi sare piper după gust pătrunjelul tocat și mai dai odată prin mașina de tocat.
Adaugi grișul și amesteci până omogenizezi compoziția apoi o lași în frigider până pregătești ciorba.

Cum procedezi pentru ciorbă:
Cureți și speli bine toate legumele. Tai mărunt ceapa și ardeiul, iar morcovul, țelina și păstârnacul le dai prin răzătoare și le pui la fiert în în supă în care a fiert peștele.
Când legumele s au înmuiat adaugi roșiile decojite tăiate felii.
Din compoziția de pește faci perișoare de mărimea unei nuci pe care le dai prin făină și le pui în ciorbă să fiarbă 10 min.
Adaugi borșul fiert separat și lași să dea un clocot.
La sfârșit încorporezi sare piper și presari leușteanul tocat.

Poftă bună!

Ultimele Știri

Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor!

Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor! Aceștia trebuie...

Alte știri din aceeași categorie