REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Ciorbă de carne afumată.
Ai nevoie de: 400 grame carne afumată de porc, 1 lingură făină, 3-4 cartofi, 2 linguri smântână, 1 lingură tarhon conservat în oțet, zeamă de la 1,2 lămâi.
Pentru supă
3 l apă, 2 morcovi, 1 țelină mică, 2 rădăcini de pătrunjel, 1 rădăcină păstârnac, 2 cepe, sare, piper.
Cum procedezi:
Cureți legumele și le speli apoi le fierbi întregi în 3 l apă ușor sărată.
Când legumele au fiert strecori supă și folosești legumele garnitură pentru friptură.
Speli carnea o tai în cuburi și o pui la fiert în supă rece.
Când a fiert pe jumătate adăugi cartofii decojiți tăiați cubulețe, făina dizolvată în apă rece și tarhonul.
Continui fierberea la foc mediu timp de 20 minute.
Scoți carnea de pe oase o porționezi și o pui din nou în ciorbă.
Sărezi condimentezi și acrești ciorba cu zeamă de lămâie, după gust.
Aduci la masă porțiile împreună cu smântână pentru că fiecare își dorește să dreagă ciorba.
Recomandare:
Păstrați carnea pentru afumat 2-3 zile în saramură aromată.
Apoi se scurge și zvântă 1-2 zile. Se afumă 1-5 zile la fum rece.
Poftă bună!